Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Чи обкладатимуться знову ПДВ інжинірингові послуги

Наприкінці травня цього року Верховна Рада прийняла

Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та затвердження ставок вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур» (дата і номер реєстрації законопроекту відповідно — 31.03.2011 р. № 8321).

Цим

Законом скасовується норма п.п. 196.1.14 ПК 1.

1 Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI.

На сьогодні

Закон не набрав чинності — з 26 травня перебуває на підписанні у Президента. Чи набуде чинності цей законодавчий акт, чи Президент усе-таки накладе на нього своє вето — це питання.

Якщо ж законопроект усе-таки буде підписано Главою Держави, то консультаційні послуги з

п.п. «в» п. 186.3 ПК обкладатимуться ПДВ на загальних підставах, а це:

«...в) консультаційні, інжинірингові, інженерні, юридичні (у тому числі адвокатські), бухгалтерські, аудиторські, актуарні та інші подібні послуги консультаційного характеру, а також послуги з розроблення, постачання та тестування програмного забезпечення, з оброблення даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп'ютерних систем...»

 

Дозвільні документи в будівництві

На виконання норм

Закону про містобудування2 Кабмін активно продовжує приймати нормативно-правові акти у сфері будівництва, приводячи в такий спосіб дозвільні документи у відповідність до необхідних норм Закону. Так, наприкінці травня було прийнято:

постанову КМУ «Про затвердження Порядку проведення експертизи містобудівної документації» від 25.05.2011 р. № 548;

постанову КМУ «Про затвердження Порядку віднесення об'єктів будівництва до IV та V категорій складності» від 27.04.2011 р. № 557.

2 Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 р. № 3038-VI.

Докладно з текстом зазначених актів та аналітичних коментарів до них можна буде ознайомитися в наступному номері газети «Будівельна бухгалтерія».

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, тримаючи естафету першості щодо проведення роз'яснювальної роботи, у своєму

листі від 17.05.2011 р. № 40-17/3969/0/6-11 розглянуло деякі питання щодо реєстрації декларацій про початок виконання підготовчих і будівельних робіт, декларацій про готовність об'єкта до експлуатації, а також видачі дозволів на виконання будівельних робіт.

Із текстом листа і коментарем до нього від наших фахівців також можна буде ознайомитися в наступному номері газети «Будівельна бухгалтерія».

 

Містобудівні та земельні кадастри: обмін інформацією

КМУ схвалив

постанову «Про Порядок обміну інформацією між містобудівними та державним земельним кадастрами» на засіданні 25 травня цього року. «Цей Порядок встановлює механізм обміну геоінформацією між суб’єктами інформаційного обміну з метою формування інтегрованого геоінформаційного простору як складової державних геоінформаційних ресурсів», — зазначається в першому пункті Загальних положень Порядку.

Порядок обміну інформацією між містобудівними та державним земельним кадастрами розроблено з метою забезпечення реалізації

Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Взаємний обмін інформацією між містобудівними та державним земельним кадастром встановлює правові засади механізму обміну геоінформацією між учасниками процесу реалізації містобудівної діяльності та регулювання земельних відносин. Мета такого інформаційного обміну — формування інтегрованого геоінформаційного простору як складової державних геоінформаційних ресурсів, задоволення інформаційних потреб державних інститутів, органів місцевого самоврядування, фізичних та юридичних осіб.

Обмін геоінформацією здійснюється у форматі «запит/відповідь» шляхом надання відповідної інформації на аналогових та/або магнітних носіях, а також через комунікаційні канали з дотриманням вимог законодавства про інформацію.

Джерело: www.kmu.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі