Теми статей
Обрати теми

Кількість клітинок у полях податкової накладної

Редакція ББ
Відповідь на запитання

Кількість клітинок у полях податкової накладної

 

Нова форма податкової накладної передбачає наявність 6-ти клітинок у полі, в якому вказується номер договору (в одному рядку з полем «Вид цивільно-правового договору»). Виробнича необхідність вимагає для нумерації договорів застосовувати більше, ніж 6 символів. Чи можна самостійно додати клітинки?

Чи буде вважатися недійсною податкова накладна, якщо поля «Дата виписки податкової накладної», «Порядковий номер», «Номер свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість (продавця)» тощо не будуть розбиті на клітинки?

 

Форма податкової накладної, що затверджена

наказом ДПАУ від 21.12.2010 р. № 969, передбачає наявність певної кількості клітинок для цифрових реквізитів цього документа.

Це зроблено з метою більшої наочності, зручності заповнення та виключення помилок при написанні номерів рукописним способом.

Однак відсутність у відповідному полі податкової накладної клітинок при заповненні правильних реквізитів

не може бути підставою для визнання такої податкової накладної недійсною. У той же час, якщо номер договору містить більше 6-ти розрядів, то платник має право додати потрібну кількість клітинок.

 

Юрій Лапшин, директор Департаменту адміністрування ПДВ ДПАУ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі