Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Прийняття в експлуатацію завершених будівництвом об’єктів: є нововведення

Постановою від 13.04.2011 р. № 461 «Питання прийняття в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів»

Кабмін затвердив новий Порядок прийняття в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів та новий Порядок унесення плати за видачу сертифіката, що видається в разі прийняття в експлуатацію завершеного будівництвом об'єкта, і її розмір. Колишні аналогічні Порядки від 08.10.08 р. № 923 і від 29.12.09 р. № 1423 втратили чинність. Текст документа і коментар до нього див. у наступному номері газети.

Нововведенням

є те, що прийняття в експлуатацію об'єктів, які належать до I — III категорій складності та будівництво яких здійснено на підставі будівельного паспорта, провадиться шляхом реєстрації Держархбудінспекцією та її територіальними органами поданої замовником декларації про готовність об'єкта до експлуатації (форму декларації наведено в додатку 1 до Порядку прийняття в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів).

Декларація приймається в дозвільному центрі за місцезнаходженням об'єкта. Реєстрацію декларації

протягом 10 робочих днів провадить Держархбудінспекція на безкоштовній основі.

Що стосується об'єктів, які належать до

IV і V категорій складності, то вони, як і раніше, приймаються в експлуатацію на підставі акта готовності об'єкта до експлуатації шляхом видачі Держархбудінспекцією сертифіката після відповідної перевірки. Розмір плати за видачу сертифіката становить для завершених будівництвом об'єктів, які належать:

— до IV категорії складності, — 4,6 мінімальної зарплати (з 01.04.11 р. — 4416 грн.);

— до V категорії складності, — 5,2 мінімальної зарплати (з 01.04.11 р. — 4992 грн.).

Якщо Держархбудінспекцією прийнято рішення про

відмову у видачі сертифіката, плата не справляється.

Постанова від 13.04.2011 р. № 461

набрала чинності 30.04.2011 р.

 

Скорочення чисельності та скорочення штату — не те саме

Згідно з

п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП однією з підстав для розірвання трудового договору є скорочення чисельності або штату працівників.

Як роз’яснило Мінпраці в

листі від 07.04.2011 р. № 114/06/187-11, скорочення чисельності та скорочення штату — поняття не тотожні.

Чисельність працівників

— це обліковий склад працюючих, відповідно скорочення чисельності передбачає зменшення кількості працівників.

Штат працівників

— це сукупність посад, установлених штатним розписом підприємства. Відповідно скорочення штату являє собою зміну штатного розпису за рахунок ліквідації певних посад або зменшення кількості штатних одиниць за певними посадами.

 

Обсяг недобудованого житла в Україні скоротився на 6 %

Кількість недобудованих житлових об’єктів у 2010 році в Україні скоротилася на 6,13 % (або 267 будівель) — до 4089, повідомили в Державній службі статистики України.

За даними Держкомстату, з них недобудованих багатоквартирних будинків стало менше на 6,4 % (або 138 будівель) — 2306. Загальна площа недобудованих житлових об’єктів склала 15,8 млн кв. м, тоді як у 2009 році — 16,3 млн кв. м.

Найбільшу кількість «недобудів» зафіксовано в Донецькій (529), Харківській (421), Житомирській (305) областях, найменшу — у Вінницькій (61), Закарпатській (41) та Миколаївській (40).

«Комерсант»

 

«Лікарняні» для підприємців-добровольців: як визначається право на отримання

У

листі від 21.04.2011 р. № 01-16-967 Фонд «тимчасової непрацездатності» ще раз наголошує на тому, що підприємці, які добровільно взяли участь у соціальному страхуванні з тимчасової непрацездатності, мають право на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності лише після сплати ЄСВ згідно з умовами договору про добровільне страхування.

У разі коли страховий випадок настав після укладення договору, але до моменту сплати ЄСВ, підприємці-добровольці не мають права на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за рахунок коштів Фонду за цим листком.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі