Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Мін’юст зареєстрував нову форму декларації з податку на прибуток

Як повідомлено на офіційному сайті Міністерства юстиції України, Мін’юстом зареєстровано наказ Міністерства фінансів України від 28.09.2011 р. № 1213, яким затверджується нова форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємства.

На момент підготовки номера зазначений наказ не оприлюднено, утім, відповідно до п. 46.6 Податкового кодексу України нова форма декларації набирає чинності для складання звітності з податкового періоду, що настає за податковим періодом, у якому відбулося її оприлюднення.

Таким чином, якщо наказ від 28.09.2011 р. № 1213 буде оприлюднено у листопаді (IV квартал 2011 р.), форма нової Декларації з податку на прибуток набуде офіційного статусу тільки у І кварталі 2012 року. Звітувати за новою формою потрібно буде тільки починаючі із звітного періоду за І квартал 2012 року.

Як випливає із консультації фахівців ДПСУ, податківці також підтримують таку позицію (див. відеоінтерв’ю із заступником начальника Управління адміністрування податку на прибуток та податкових платежів Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПСУ Олексієм Задорожним, розміщене на офіційному сайті ДПСУ).

Джерело: nibu.factor.ua

 

Про недобуд та його вартість

На період до законодавчого врегулювання питання щодо визначення органу, уповноваженого проводити оцінку нерухомості та об’єктів незавершеного будівництва, дохід від продажу (обміну) яких оподатковується згідно із ст. 172 Податкового кодексу України, Кабінет Міністрів України постановою від 26.10.2011 р. № 1103 затвердив Тимчасовий порядок визначення оціночної вартості нерухомості та об’єктів незавершеного будівництва, що продаються (обмінюються), який визначає механізм визначення оціночної вартості нерухомості та об’єктів незавершеного будівництва (далі — об’єкти нерухомості), що використовується для обчислення доходу від продажу (обміну) об’єкта нерухомості та іншого доходу платника податку у вигляді отриманої ним грошової компенсації від відчуження об’єкта нерухомості, крім випадків його успадкування та дарування.

Зазначений Порядок поширюється на такі об’єкти нерухомості:

— земельні поліпшення (об’єкти малоповерхового житлового будівництва, у тому числі дачного та садибного типу, а також їх частини, об’єкти багатоповерхового житлового будівництва, а також їх частини, об’єкти нежитлового фонду, а також їх частини, об’єкти незавершеного будівництва);

— земельні ділянки.

Постанова від 26.10.2011 р. № 1103 набрала чинності з 01.11.2011 р.— дня офіційного опублікування.

Джерело: nibu.factor.ua

 

Президент ветував закон

Як повідомлено на офіційному сайті Президента України, Глава Держави повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду парламентом Закон України «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об'єкта житлової нерухомості» від 06.10.2011 р. № 3825-VІ.

Джерело: nibu.factor.ua

 

Деякі зміни в ліцензуванні

Відтепер строк дії ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності, визначених ч. 3 ст. 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» від 01.06.2000 р. № 1775-II (далі — Закон № 1775), є необмеженим. Зміни було внесено постановою КМУ від 20.10.2011 р. № 1059 і набули чинності з 22 жовтня 2011 року.

Проте таке необмеження стосується не всіх . Виключення становлять види господарської діяльності, перелічені у пп. 2, 3, 11, 13 — 17, 26 і 42 ч. 3 ст. 9 Закону № 1775. Строк дії ліцензії на них обмежується п’ятьма роками.

Увага! Щодо будівельної діяльності , то дія Закону № 1775, а відповідно і постанови КМУ № 1059 на цю сферу діяльності не розповсюджується. Регулювання будівельної діяльності стосовно ліцензування підпадає під дію спеціальних законів, а саме: Закону України «Про архітектурну діяльність» від 20.05.99 р. № 687-XIV, Порядку ліцензування господарської діяльності, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури, затвердженого постановою КМУ від 05.12.2007 р. № 1396, Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у будівництві, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку та будівництва України від 27.01.2009 р. № 47.

Строк дії «будівельної» ліцензії становить п'ять років, а для суб'єктів будівельної діяльності, які отримують її вперше, — три роки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі