Теми статей
Обрати теми

Іноземці будують в Україні за нашими законами

Редакція ББ
Лист від 21.09.2011 р. № 72/16-612/1-2861

Іноземці будують в Україні за нашими законами

 

Лист Міністерства закордонних справ України від 21.09.2011 р. № 72/16-612/1-2861

 

<...>

У зв'язку з тим, що Міністерство закордонних справ України здійснює лише загальний нагляд за виконанням міжнародних договорів України відповідно до Закону України «Про міжнародні договори України від 29.06.2004 р. № 1906-IV та Положення про Міністерство закордонних справ України, затвердженого Указом Президента України № 381/2011 від 06.04.2011 р., МЗС звернулося з вашим запитанням до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, яка, відповідно до Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, затвердженого Указом Президента України № 439/2011 від 08.04.2011 р., забезпечує реалізацію державної політики з питань державного архітектурно-будівельного контролю, а також укладає міжнародні договори міжвідомчого характеру.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України проінформувала, що міжнародних договорів з питань державного архітектурно-будівельного контролю Україною не укладалось.

 

Директор Договірно-правового департаменту В. Пузирко

 

КОМЕНТАР

 

Раніше чинним Положенням про державний архітектурно-будівельний контроль, затвердженим постановою КМУ від 25.03.93 р. № 225, було передбачено, що відносини інспекцій державного архітектурно-будівельного контролю з юридичними особами та громадянами іноземних держав, що здійснюють будівництво на території України, регламентуються чинним законодавством України та цим Положенням, якщо інше не передбачено міжнародними договорами, укладення яких відбулося у формі закону.

З 18.04.2011 р. діє нове Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, затверджене Указом Президента України від 08.04.2011 р. № 439/2011. Згідно з п. 4 нового Положення ДАБІ бере участь у підготовці міжнародних договорів України з питань державного архітектурно-будівельного контролю, контролю у сфері житлово-комунального господарства, за дорученням Віце-пре- м'єр-міністра України — Міністра будівництва та житлово-комунального господарства України укладає міжнародні договори міжвідомчого характеру.

У листі, що коментується, Міністерство закордонних справ проінформувало, що ДАБІ не укладала міжнародні договори з питань державного архітектурно-будівельного контролю України.

Таким чином, юридичні особи та громадяни іноземних держав, що здійснюють будівництво на території України, повинні керуватись чинним законодавством України . Починати свою діяльність в Україні іноземці повинні з відкриття представництва в Україні та отримання будівельної ліцензії, керуючись Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності у будівництві, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури, затвердженими наказом Мінрегіонбуду від 27.01.2009 р. № 47.

 

Вікторія Петрушина

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі