Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

А. Близнюк про автономне опалення будинків

Мінрегіонбуд позитивно ставиться до організації автономного опалення будинку, де створюється об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Разом із тим, улаштування індивідуального опалення для квартири без реконструкції системи вентиляції є прямим шляхом до надзвичайних ситуацій. Про це А. Близнюк повідомив 14.11.2011 р. під час селекторної наради з представниками профільних управлінь обласних держадміністрацій.

«Мене часто запитують, індивідуальне опалення — це добре чи погано? Відповідаю. Якщо ОСББ ухвалює рішення побудувати котельню на даху чи прилеглій території, то я — тільки «за». Але якщо у квартирі під’єднуються до газової плити, тоді категорично «проти»! Системи вентиляції не розраховувалися на таку схему опалення, тому без їх реконструкції, без інженерної модернізації будинку індивідуальне опалення загрожує самим мешканцям. Тому звертайтесь до громадян, пояснюйте, ведіть роз’яснювальну роботу і найголовніше — не після, а до можливої трагічної події! Ідіть до людей, працюйте з громадськими організаціями, для того щоб люди знали наші проблеми, нашу позицію, а також ми мали вірний, робочий зворотний зв'язок. На цьому, зокрема, наголошував і Президент України», — зауважив А. Близнюк, звертаючись до представників регіонів.

Прес-служба Мінрегіонбуду

 

Вартість держземлі при викупі

При продажу (викупі) земельної ділянки із земель державної або комунальної власності вартість земельної ділянки визначається її експертною грошовою оцінкою (лист Держземагентства від 25.07.2011 р. № 11131/27/П2368-11).

Експертна грошова оцінка земельних ділянок використовується при здійсненні операцій щодо земельних ділянок та прав на них, у тому числі при продажу ділянок державної та комунальної власності (Закон України «Про оцінку землі» від 11.12.2003 р. № 1378-IV).

Згідно з ч. 8 ст. 128 Земельного кодексу України від 25.10.2001 р. № 2768-III ціна земельної ділянки визначається за експертною грошовою оцінкою на замовлення органів державної або місцевої влади.

Нормативна грошова оцінка використовується для визначення розміру земельного податку, держмита при міні, даруванні, успадкуванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.

При цьому, на думку Держземагентства, нормативна грошова оцінка не впливає на визначення вартості земельної ділянки під час проведення експертної грошової оцінки. Вона застосовується виключно для визначення суми авансового платежу, за рахунок якого здійснюється проведення експертної грошової оцінки професійними оцінювачами.

Всеукраїнська мережа «ЛІГА:ЗАКОН»

 

Хто про що повідомляє?

Суб'єкт господарювання або його відокремлений підрозділ може знаходитися в одному місці, а виконувати роботи підвищеної небезпеки — в іншому. У такому випадку суб’єкт звертається до територіального органу Держнаглядохоронпраці за своїм місцезнаходженням для отримання дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Крім того, суб'єкт має повідомити терорган Держнаглядохоронпраці за місцем виконання роботи підвищеної небезпеки про одержання дозволу (лист Держкомпідприємництва від 31.10.2011 р. № 8390).

 

Капремонт за державні кошти без документів на землю

17.11.2011 р. Парламент прийняв Закон «Про внесення змін до статті 34 та пункту 1 Прикінцевих положень Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (проект від 16.06.2011 р. № 8696).

Законом передбачається можливість проведення реконструкції та капітального ремонту житлових будинків за кошти державного та місцевого бюджету навіть у випадках відсутності документів, що засвідчують право власності або користування земельною ділянкою.

До 1 січня 2013 року відстрочено набуття чинності положеннями Закону, якими забороняється передача земельних ділянок із земель державної та комунальної власності у власність і користування фізичним та юридичним особам за відсутності плану зонування або затвердженого детального плану території, а також зміна цільового призначення земельної ділянки, що не відповідає плану зонування території.

Закон перебуває на підписанні у Президента. Яка подальша доля Закону, стежте за нашими новинами.

Всеукраїнська мережа «ЛІГА:ЗАКОН»

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі