Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Українські аеропорти для Євро-2012 буде оснащено «пільговими» євробудматеріалами

Постановою від 10.08.2011 р. № 898

Кабмін затвердив Порядок ввезення на митну територію України товарів (крім підакцизних) для будівництва та оснащення аеропортів, які є об'єктами фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні, які (операції з ввезення яких) звільняються від сплати ввізного мита та обкладення податком на додану вартість.

Цим

Порядком визначено механізм увезення суб'єктами господарювання на митну територію України товарів (крім підакцизних), що не виробляються в Україні або виробляються, але не відповідають технічним характеристикам світового рівня та вимогам міжнародних організацій цивільної авіації. Із назви Порядку видно, що йдеться про товари, які, по-перше, використовуються для будівництва та оснащення аеропортів, що є об'єктами фінальної частини Євро-2012, по-друге, під час увезення звільняються від сплати ввізного мита, а операції з їх увезення — від обкладення ПДВ.

 

Про витяг із Реєстру прав власності на нерухомість

У

роз'ясненні від 06.09.2011 р. б/н Мін'юст нагадав, хто та з якою метою може отримати витяг із Реєстру прав власності на нерухоме майно, розмір плати, строки та підстави відмови в його наданні.

Витяг

є дійсним протягом трьох місяців із моменту його видачі, крім випадків, коли його видано спадкоємцям для оформлення спадщини.

Крім того,

реєстрація права власності на нерухоме майно відповідно до Тимчасового положення про порядок державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно від 07.02.2002 р. № 7/5 здійснюватиметься до 01.01.2012 р. З 01.01.2012 р. запроваджується система державної реєстрації речових прав на нерухоме майно згідно із Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» та інших законодавчих актів України» від 11.02.2010 р. № 1878-VI.

З

01.01.2012 р. набирає чинності Порядок надання витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затверджений постановою КМУ від 22.06.2011 р. № 703.

 

В Україні може з’явитися містобудівний моніторинг

Усю інформацію про зміни в забудові територій України вноситимуть до спеціальної бази даних. Держкомпідприємництва погодив проект урядової постанови, розроблений Мінрегіоном. Згідно з ним в Україні з’явиться система спостережень, оцінки та прогнозу стану і змін об’єктів містобудування, що проводяться відповідно до вимог містобудівної документації.

Одним з основних завдань моніторингу є збирання інформації щодо:

— реалізації Генеральної схеми планування території України;

— забезпечення сталого розвитку населених пунктів;

— динаміки функціонального використання земель;

— оцінки екологічного та санітарно-гігієнічного стану земель, водного та повітряного басейнів, рівнів шумового, електромагнітного та радіаційного забруднення;

— реєстрації надання дозволів на виконання будівельних робіт;

— планів приватизації та надання в оренду земельних ділянок під будівництво тощо.

Результати моніторингу вноситимуть до бази даних містобудівного кадастру.

Джерело: http://dkrp.gov.ua

 

Системи централізованого водовідведення буде реконструйовано

Наказом від 10.08.2011 р. № 146

Мінрегіонбуд затвердив Порядок проведення відбору об'єктів реконструкції та будівництва систем централізованого водовідведення. Цей Порядок визначає процедуру проведення відбору об'єктів з реконструкції та будівництва систем централізованого водовідведення.

Відбір об'єктів провадиться Комісією, що утворюється Мінрегіоном, за певними критеріями, визначеними цим

Порядком. Оголошення про проведення відбору оприлюднюється на офіційному сайті Мінрегіону. Комісія визначає переможців.

За результатами відбору та на підставі рішень Комісії Міністерство наказом затверджує перелік об'єктів та обсяги коштів із державного бюджету на їх фінансування.

Цей

наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Листи, видані до набуття чинності Податковим кодексом, не застосовуються

Як випливає з

листа ДПАУ від 10.06.2011 р. № 7019/5/15-0316, листи, які було видано ДПАУ щодо застосування норм Закону Україні «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12.94 р. № 334/94-ВР, навіть якщо такі норми не змінилися після набуття чинності Податковим кодексом України (далі — ПК), не може бути застосовано для обліку операцій в умовах дії ПК.

На обґрунтування такої позиції ДПАУ посилається на

п. 5.1 ПК, згідно з яким поняття, правила та положення, установлені ПК та законами з питань митної справи, застосовуються виключно для регулювання відносин, передбачених ст. 1 ПК.

Таким чином, можна стверджувати, що не тільки листи щодо податку на прибуток, а й інші листи щодо застосування норм не

ПК, а інших законів, які втратили чинність, застосуванню більше не підлягають, навіть незважаючи на те, що такі норми в багатьох випадках нічим не відрізняються від установлених ПК.

Джерело: всеукраїнська мережа ЛІГА:ЗАКОН

 

Центр земельного кадастру буде реорганізовано

Центр земельного кадастру припинить свою діяльність і буде реорганізований у технічного адміністратора.

Про це заявив під час прямої телефонної лінії з редакцією газети «Комсомольськая правда в Украине» голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко.

«Центр земельного кадастру припинить свою діяльність і буде реорганізований у технічного адміністратора. Його функції зведуться до технічного обслуговування бази електронного земельного кадастру», — зауважив С. Тимченко.

Крім того, він додав, що виникла потреба в нових фахівцях — кадастрових реєстраторах, ліцетаторах, оскільки державна земля продаватиметься лише з аукціонів і цим займатимуться спеціально підготовлені люди, які називатимуться ліцетаторами.

Джерело: РБК-Україна

 

Мінрегіонбуд зменшить імпортозалежність українського будівництва

Будівництво в Україні характеризується значною залежністю від імпортних будівельних матеріалів, що гальмує впровадження передових технологій та підвищує вартість будівництва.

Для поліпшення ситуації на ринку Мінрегіонбуд розробляє систему заходів щодо стимулювання попиту на вітчизняні будматеріали, зокрема щодо заміщення ними імпортних. Про це повідомив перший заступник міністра Олександр Аліпов на конференції «Сучасні енергоефективні будівельні матеріали та проектні рішення в будівництві, ремонті, реконструкції та об'єктах інфраструктури», передає прес-служба Міністерства.

За словами О. Аліпова, триває пошук інфраструктурних майданчиків для розміщення вітчизняних підприємств з виробництва будматеріалів. Як варіант для цього може бути використано потужності не працюючих сьогодні промислових підприємств.

Джерело: РБК-Україна

 

Перехід права власності на землю за 14 днів

Держкомпідприємництва у

листі від 05.07.2011 р. № 5661 зазначив, що територіальний орган Держкомзему за місцезнаходженням земельної ділянки протягом 14 календарних днів з дня подання до нього документа про перехід права власності на земельну ділянку проставляє на державному акті відмітку про реєстрацію права власності.

 

КМУ заощадить час та гроші підприємців на проходження дозвільної процедури в будівництві

07.09.2011 р. на засіданні Кабмін затвердив запропонований Держкомпідприємництва проект змін до

проекту урядової постанови, що стосується виконання підготовчих і будівельних робіт.

Згідно з урахованими пропозиціями Комітету подавати документи для отримання дозволу на початок виконання будівельних робіт можна буде в дозвільних центрах

за місцезнаходженням об'єкта будівництва.

Зміни розроблено на виконання

Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» від 06.09.2005 р. № 2806-IV щодо принципів організації роботи дозвільних центрів.

На основі джерела: www.dkrp.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі