Теми статей
Обрати теми

Щодо чинности дозволу на виконання будівельних робіт

Редакція ББ
Лист від 31.01.2012 р. № 40-17/6-546

Щодо чинності дозволу на виконання будівельних робіт

 

Лист Державної архітектурно-будівельної інспекції України від 31.01.2012 р. № 40-17/6-546

 

Відповідно до пункту 1 розділу II Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву» (ідеться про Закон № 509 від 16.09.2008 р. — Прим. ред.) дозвіл на виконання будівельних робіт, отриманий до набрання чинності підпунктами (до 13.04.2009), вказаними у першому реченні цього пункту, зберігають чинність протягом двох років з дня набрання чинності цим Законом (тобто з 14.10.2008), а щодо об’єктів містобудування, будівництво яких розпочато, — до завершення їх будівництва. Зазначена норма є нормою прямої дії, у зв’язку з чим дозволи на виконання будівельних робіт, отримані до набуття чинності підпунктом 17 пункту 10 розділу I цього Закону, є чинними та не потребують продовження терміну їх дії в межах строків, установлених пунктом 1 розділу II Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву».

Крім цього, відповідно до пункту 8 розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (мається на увазі Закон № 3038 від 17.02.2011 р. — Прим. ред.), дозволи на виконання будівельних робіт, отримані до набрання чинності цим Законом (до 12.03.2011), є чинними до завершення будівництва об’єкта.

Таким чином, якщо відповідно до отриманого дозволу будівництво об’єкта було розпочато і він був чинним на момент набрання чинності зазначеними законодавчими актами, то дозвіл вважається чинним до завершення будівництва.

Звертаю увагу, що листи Держархбудінспекції України не є нормативно-правовими актами, вони мають лише інформативний характер і не встановлюють правових норм.

(Цей документ розміщено на офіційному сайті ДАБІ — http://www.dabi.gov.ua)

 

КОМЕНТАР

 

Питання щодо дії чинності дозволів на виконання будівельних робіт уже розглядалося на сторінках нашого видання, див. «Щодо дозволів на будівництво, отриманих у 2008 році»// «Будівельна бухгалтерія», 2012, № 6, с. 46 — 47.

Юлія Ляшенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі