Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

ДПСУ надає можливість продавцям отримати відомості з ЄРПН

Державна податкова служба України оголосила, що у межах розширення електронного сервісу у програмному забезпеченні «Інформаційний портал» органів ДПС реалізовано можливість отримання відомостей із Єдиного реєстру податкових накладних (далі — ЄРПН) не лише покупцями, а й продавцями.

Для цього необхідно заповнити «Запит щодо отримання відомостей з Єдиного реєстру податкових накладних» код J1300101 (з накладанням електронних цифрових підписів), форму якого розміщено на сайті ДПС України в розділі «Платникам податків про електронну звітність», та надіслати його на адресу zvit@sta.gov.ua

Також ДПСУ нагадала, що реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН здійснюється не пізніше двадцяти календарних днів, наступних за датою їх виписки.

При цьому у зв’язку із збільшенням кількості електронних документів, які надходять на приймальний шлюз, ДПСУ пропонує завчасно надсилати податкову звітність та податкові накладні (за декілька днів до настання граничного терміну).

Джерело: www.nibu.factor.ua

 

Визначено особливості перевірок єдиноподатників

Законом України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб — підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності» від 23.02.2012 р. № 4448-VI визначено особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб — підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Законом установлено такі особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб — підприємців та юридичних осіб:

— органи державного нагляду (контролю), їх посадові особи проводять позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням санітарного законодавства;

— органи захисту прав споживачів проводять позапланові перевірки за скаргами споживачів;

— органи Пенсійного фонду України проводять планові та позапланові перевірки фізичних осіб — підприємців та юридичних осіб, діяльність яких віднесена до середнього ступеня ризику.

Органам державного нагляду (контролю), їх посадовим особам забороняється здійснювати щодо фізичних осіб — підприємців та юридичних осіб заходи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, не передбачені цим Законом.

Закон набрав чинності 07.04.2012 р., з дня, наступного за днем офіційного опублікування.

Джерело: www.nibu.factor.ua

 

Контроль за суб'єктами господарювання
 в житловій сфері здійснюватиме Держархбудінспекція
 не частіше ніж раз на рік

Згідно зі ст. 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V Кабмін прийняв постанову «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у житловій сфері та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)» від 28.03.2012 р. № 259. Документ набув чинности з 05.04.2012 р.

Згідно з постановою йдеться про такі критерії: технічний стан будівель, споруд і прибудинкових територій, що обслуговуються, надання послуг з утримання, управління будинками, спорудами та прилеглою територією, а також проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна. Відповідно до встановлених критеріїв суб'єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику — високого, середнього та незначного.

До суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику належать суб'єкти, які надають послуги з утримання аварійних або ветхих будинків, споруд та їх прибудинкових територій або здійснюють управління ними. Крім того, вони провадять господарську діяльність, пов'язану з побутовими відходами.

До суб'єктів господарювання із середнім ступенем ризику належать суб'єкти, які надають послуги з утримання будинків, споруд, що належать до аварійних або ветхих, і їх прибудинкових територій і здійснюють управління ними, провадять господарську діяльність з прибирання та вивезення снігу, посипання частини прибудинкової території, призначеної для проходу та проїзду, протиожеледними сумішами. Також вони здійснюють технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна.

До суб'єктів господарювання з незначним ступенем ризику належать суб'єкти, які не підпадають під критерії суб'єктів господарювання з високим і середнім ступенем ризику.

Держбудінспекція повинна здійснювати контроль за господарствами з високим ступенем ризику не частіше одного разу на рік, із середнім — не частіше одного разу на 2 роки, з незначним — не частіше одного разу на три роки.

Джерело: www.kmu.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі