Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Для вирубки дерев потрібно мати спецдозвіл

З 13 вересня 2012 року набуде чинності Закон України від 17.05.2012 р. № 4710-VI.

Відтепер будь-яке порушення об'єктів благоустрою буде можливим лише за наявності спеціального дозволу — Дозволу порушення об'єктів благоустрою.

До об'єктів благоустрою населених пунктів належать (ст. 13 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» від 06.09.2005 р. № 2807-IV):

1) території загального користування:

а) парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки — пам'ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики;

б) пам'ятки культурної та історичної спадщини;

в) майдани, площі, бульвари, проспекти;

г) вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;

ґ) пляжі;

д) кладовища;

е) інші території загального користування;

2) прибудинкові території;

3) території будівель та споруд інженерного захисту територій;

4) території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території на умовах договору.

 

Є проект розвитку ЖКГ? Отримай пільговий кредит!

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву почав прийом заявок на отримання пільгових бюджетних кредитів. Кошти спрямовуватимуться в першу чергу на економію та імпортозаміщення енергоресурсів. До регіональних відділень Фонду слід надавати техніко-економічне обґрунтування або розрахунок проекту, а також документи, що підтверджують надійний фінансовий стан позичальника. Позичальниками можуть бути підприємства житлово-комунального господарства та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Як уже повідомлялося, за поданням Мінрегі­ону у держбюджеті 2012 року було передбачено 40 мільйонів гривень на проекти у галузі ЖКГ. Перевагу при відборі матимуть проекти, які зменшують обсяг споживання ресурсів, комплексно вирішують проблеми населеного пункту або групи житлових будинків, що знаходяться в єдиній технологічній схемі.

Платоспроможність позичальника аналізують місцеві структури Фонду. У разі позитивного рішення учасники програми направляють свій проект на розгляд до Мінрегіону. Пільговий кредит надається строком до 10 років з можливістю дострокового погашення. Розмір кредитної ставки становить 3 % річних. Повернення тіла позики розпочинається лише через рік, а відсотків — через 3 місяці з дня зарахування коштів.

З детальними умовами та переліком усіх необхідних документів можна ознайомитися у постанові КМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для пільгового кредитування юридичних осіб, у тому числі об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, для проведення реконструкції, капітального та поточного ремонту об’єктів житлово-комунального господарства» від 31.05.2012 р. № 599, а також у регіональних відділеннях Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Прес-служба Мінрегіону

 

Міжнародний форум «GREEN MIND»

13 — 15 листопада 2012 року у місті Києві відбудеться Міжнародний форум «GREEN MIND».

Організаторами форуму виступають Торгово-промислова палата України за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України і Національна академія наук України.

Міжнародний форум «GREEN MIND» в Україні — це проект, створений з метою обміну кращим світовим досвідом розробок і впровадження технологій екологично безпечного виробництва у всіх сферах економіки, систем екологічного управління, виробництва якісної і безпечної продукції з покращeними екологічними характеристиками.

Формат «GREEN MIND» створює унікальну платформу для розвитку ділових стосунків серед представників ділових кіл різних галузей, державної влади, науки і громадськості в їх єдиному прагненні до стійкого розвитку в масштабах окремої структурної одиниці і всієї країни шляхом безперервного цілеспрямованого системного вдосконалення організацій (підприємств, установ).

З більш детальною інформацією можна ознайомитись на веб-сайті форуму: www.greenmind.com.ua.

 

Прес-служба Мінрегіону

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі