Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Єдине вікно для інвестпроектів

З 01.01.2012 р. набрав чинності Закон України «Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом «єдиного вікна» від 21.10.2010 р. № 2623-VI (далі — Закон № 2623).

Відповідно до Закону № 2623 регіональні центри з інвестицій та розвитку при зверненні до них суб'єктів інвестиційної діяльності з проханням про допомогу в реалізації інвестиційних проектів повинні будуть безкоштовно посприяти їм у цьому.

Зокрема, регіональні центри повинні будуть розробити оперативний план дій з підготовки та реалізації інвестпроекту, а також сформувати і видати інвестору пакет документів, необхідний для реалізації інвестпроекту.

Всеукраїнська мережа «ЛІГА:ЗАКОН»

 

Наказ про проведення податкової перевірки оскаржити в адмінпорядку не можна

Листом № 2096/6/22-2314/155 від 26.09.2011 р. ДПС роз'яснила: наказ є правовим актом, що видається на підставі та на виконання чинних законів, указів, урядових постанов та розпоряджень, наказів, положень та інструкцій органів вищого рівня. Такий документ є актом внутрішнього управління, дія якого не виходить за межі певної сфери конкретного підприємства, об'єднання, установи.

Таким чином, на думку податківців , наказ керівника органу ДПС — це управлінське рішення, що не підпадає під визначення будь-якого іншого рішення в розумінні ст. 55 і 56 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі — ПК) та не підлягає адміністративному оскарженню в порядку, установленому ст. 56 ПК і Положенням про порядок подання та розгляду скарг платників податків органами державної податкової служби, затвердженим наказом ДПАУ від 23.12.2010 р. № 1001.

Всеукраїнська мережа «ЛІГА:ЗАКОН»

 

Держземагентство може збільшити допустиму норму площі оренди землі

Держземагентство пропонує збільшити максимальну площу оренди сільськогосподарської землі однією юридичною або фізичною особою до 35 % у межах одного району, повідомив М. Калюжний, заступник голови Держземагентства.

«Є пропозиція взагалі вилучити цю норму, щоб не було жодних обмежень, але є антимонопольне законодавство, і тому ми запропонували 35% в одному районі — максимально для земель сільськогосподарського призначення в одних руках», — пояснив М. Калюжний.

За його словами, у законопроекті «Про ринок земель», прийнятому в першому читанні, обмеження на площу с/г землі в оренді одного фермерського господарства, юридичної або фізичної особи встановлено на рівні 6 тис. га.

УНІАН

 

Держреєстрація нерухомості по-старому

Президент підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення реалізації прав на нерухоме майно та їх обтяжень при їх державній реєстрації» від 09.12.2011 р. № 4152-VI (далі — Закон № 4152).

Тепер Закон від 11.02.2010 р. № 1878-VI стосовно державної реєстрації прав на нерухоме майно, об'єктів нерухомого майна, що підлягають реєстрації, і земель державної та комунальної власності, набере чинності з 01.01.2013 р. До цієї дати реєстрація права користування та власності на нерухоме майно провадитиметься реєстраторами бюро технічної інвентаризації, а реєстрація права власності та користування земельними ділянками — територіальними органами земельних ресурсів. Реєстрацію правочинів, іпотек, відомостей про обтяження нерухомого майна здійснюватимуть нотаріуси та реєстратори — юридичні особи, які належать до сфери управління Мін'юсту.

Також відповідно до змін Закон «Про Державний земельний кадастр» набере чинності з 01.01.2013 р.

Закон № 4152 набрав чинності 31.12.2011 р.

Всеукраїнська мережа «ЛІГА:ЗАКОН»

 

Мінрегіонбуд про доступне житло

Відповідно до показників прийнятого Держбюджету на 2012 рік фінансування молодіжного будівництва у 2012 році залишиться на рівні 2011 року і становитиме 60 млн грн., повідомили у прес-службі Мінрегіонбуду.

На програму «Доступне житло» буде виділено 200 млн грн. — удвічі більше, ніж у 2011 році. Також до 111 млн грн. збільшиться фінансування програми часткової компенсації процентної ставки комерційних банків. Це дозволить погасити заборгованість, що виникла ще у 2009 році, та повністю виконати заплановані на 2012 рік показники програми.

За прогнозами фахівців Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву, у 2012 році близько 2,5 тис. українських сімей зможуть стати учасниками програм молодіжного будівництва «Доступне житло».

Таким чином, держпідтримку можуть отримати вдвічі більше громадян, ніж у 2011 році.

Building.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі