Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Проект закону про енергоефективність будівель

Кабінет Міністрів подав до парламенту законопроект № 9683 про енергетичну ефективність житлових та громадських будівель.

Відповідно до законопроекту наявність паспорта енергетичної ефективності будівлі буде обов'язковою при будівництві нових будівель, а також при капітальному ремонті, реконструкції, відчуженні або передачі в оренду існуючих.

Крім іншого, законопроект пропонує внести зміни до КУпАП та передбачити відповідальність за проектування, проведення будівельних робіт або термомодернізації, реконструкції, капітального ремонту, ремонту окремо розташованих будівель держ- та комунвласності без дотримання мінімальних вимог до енергетичної ефективності будівель.

Також пропонується запровадити відповідальність за видачу сертифіката відповідності в разі, коли енергетична ефективність будівлі не відповідає мінімальним вимогам до енергоефективності (тобто коли насправді такої відповідності немає). За обидва ці порушення пропонують накладати штраф на посадових осіб у розмірі від 1700 до 2550 гривень.

Всеукраїнська мережа «ЛІГА:ЗАКОН»

 

Посилено відповідальність у сфері містобудівної діяльності

19.01.2012 р. набрав чинності Закон України від 22.12.2011 р. № 4220-VI, що посилює відповідальність у сфері містобудівної діяльності. Докладний аналіз цього Закону читайте на с. 42 сьогоднішнього номера.

 

БПД чи не БПД?

Мін'юст у листі від 08.11.2011 р. № 17304-0-33-11/61 надав два роз'яснення з приводу баз персональних даних (БПД).

Зокрема, Мін'юст зауважив, що картотека з інформацією про найманих працівників фізичної особи — підприємця (ФОП) є базою персональних даних у розумінні ст. 2 Закону України «Про захист персональних даних» та підлягає державній реєстрації.

А от інформація про одного орендодавця — фізичну особу за договором оренди нежитлового приміщення БПД не є, вважає Мін'юст, оскільки виходячи зі змісту самого поняття «бази персональних даних» дані на одну особу базою бути не можуть. Однак особа, яка володіє цими персональними даними, зобов'язана вживати передбачених законом заходів щодо їх збереження.

Всеукраїнська мережа «ЛІГА:ЗАКОН»

 

ПДВ-звітність по-новому

Наказом МФУ від 25.11.2011 р. № 1492 затверджено нові форми податкової звітності з ПДВ:

декларацій з ПДВ усіх видів: загальної, скороченої, спеціальної, переробного підприємства;

уточнюючих розрахунків податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок — також усіх форм: загальної, скороченої, спеціальної та переробного підприємства;

розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих одержувачем послуг, не зареєстрованим як платник ПДВ, що поставляються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України,

а також Порядок заповнення та подання податкової звітності з ПДВ.

Згідно із зазначеним наказом втратив чинність наказ ДПАУ від 25.01.2011 р. № 41.

Наказ набрав чинності з 10.01.2012 р.

 

«Єдине вікно» працює!

«Із нового року в дозвільних центрах по всій країні запрацювало «єдине вікно» для підприємців», — повідомляє офіційний сайт ДАБІ України.

 

Порушення законодавства про охорону праці коштуватиме 3400 грн.

Штрафи зростають. Тепер недбайливі начальники за недотримання норм та правил з охорони праці виплачуватимуть не 850 грн., як це було раніше, а в 4 рази більше — 3400 грн.

Верховна Рада вирішила підвищити адміністративні штрафи за порушення законодавства про охорону праці та надр — заплановано збільшити їх з 50 до 200 нмдг. Таке рішення депутати схвалили та прийняли в першому читанні законопроект № 9071.

Платити доведеться за порушення правил поводження з вибуховими, легкозаймистими, їдкими речовинами чи радіоактивними матеріалами, а також за порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, якщо це порушення заподіяло постраждалому проблеми зі здоров'ям.

Збільшаться штрафи і в тому випадку, якщо буде порушено правила безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою і це спричинить загрозу загибелі або важкі травми.

Сайт «Соціальна країна»

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі