Теми статей
Обрати теми

Щодо порядку розміщення тимчасових споруд

Редакція ББ
Лист від 21.02.2012 р. № 7/14-2737

Щодо порядку розміщення тимчасових споруд

 

Лист-роз’яснення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.02.2012 р. № 7/14-2737

 

<...>

За останній час до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України надходить значна кількість звернень стосовно роз’яснень деяких питань щодо Порядку розміщення тимчасових споруд для підприємницької діяльності, затвердженого наказом Мінрегіону України від 21.10.2011 р. № 244 (далі — Порядок).

Більшість з них відноситься виключно до питань, які стосуються відведення та оформлення земельних ділянок для розміщення тимчасових споруд з подальшим наданням органами місцевого самоврядування паспорта прив’язки тимчасової споруди.

При підготовці Порядку Мінрегіон України керувався загальнодержавними підходами щодо дерегуляції в питаннях управління територіями, які передбачають недопущення дублювання функції центральних та місцевих органів влади. Так, чинним законодавством чітко визначені повноваження органів місцевої влади у сфері земельних відносин, що дає їм можливість самостійно вирішувати питання щодо порядку відведення земельної ділянки під тимчасові споруди.

Тому Мінрегіон України у Порядку розглянув процедурні питання, які відносяться виключно до його компетенції у відповідності до Положення про Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, затвердженого Указом Президента України від 31.05.2011р. № 633/2011, та стосуються містобудівних аспектів розміщення тимчасових споруд.

Стосовно додатка 1 Порядку, який передбачає надання інформації щодо площі земельної ділянки згідно з документами землекористування, Мінрегіон України роз’яснює, що така інформація наводиться у випадках, коли заявник вже є власником земельної ділянки і має намір розмістити тимчасову споруду саме на цій земельній ділянці. В інших випадках надання такої інформації не є обов’язковим.

Цей лист-роз’яснення розміщено на офіційному веб-сайті Мінрегіону України.

 

Заступник Міністра Д. Ісаєнко

КОМЕНТАР

 

На цю тему див. нашу статтю «Розміщення тимчасових споруд по-новому» // «Будівельна бухгалтерія», 2012, № 2, с. 31-38.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі