Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

І знову ВР вносить зміни до ПКУ

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України, 24 травня парламентом ухвалено Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм». Відповідний законопроект, на якому базувався прийнятий Закон, свого часу було зареєстровано за № 9661-д.

Законодавчим актом установлено комплекс змін до норм щодо податкового адміністрування:

1. Передбачається, зокрема, спростити процедури взяття на облік платників податків, що пов’язано із завершенням запровадження принципу «єдиного вікна» при здійсненні державної реєстрації суб’єктів господарювання, а також спростити процедури відкриття банківських рахунків суб’єктами господарювання.

2. Унесено комплекс змін до норм щодо оподаткування податком на прибуток підприємств.

3. Урегульовано також окремі питання оподаткування неприбуткових організацій щодо організацій роботодавців та їх обєднань, а також садівничих і гаражних кооперативів.

4. Унесено зміни і стосовно положень Кодексу, що стосуються оподаткування податком на додану вартість.

5. Комплекс змін унесено щодо податку на доходи фізичних осіб.

6. Удосконалено спрощену систему оподаткування, обліку та звітності за результатами її запровадження з 1 січня поточного року, зокрема, спрощено процедуру взяття на облік платників єдиного податку платниками податку на додану вартість.

7. Низку змін передбачено також унести до розділів ПКУ, що регулюють порядок стягнення екологічного податку, плати за землю, збору за першу реєстрацію транспортного засобу, збору за спеціальне використання води тощо. Продовжено до 1 січня 2013 року мораторій на запровадження податку на нерухомість.

Зазначений Закон знаходиться на підписанні у Президента України. У разі підписання його Президентом він набере чинності з 1 липня 2012 року, за винятком деяких норм, для яких установлено окремий порядок набрання ними чинності.

Джерело: www.nibu.factor.ua

 

Терміни проведення нормативної грошової оцінки земель скорочуються

Як повідомляється на офіційному сайті Держземагентства України, уряд прийняв постанову «Про внесення змін до Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів та Методики нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення (крім земель населених пунктів)». З набранням чинності цим нормативно-правовим актом суттєво скоротяться строки проведення нормативної грошової оцінки окремої земельної ділянки та зменшаться терміни надання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Зокрема, цим урядовим рішенням передбачається встановлення чіткого терміну видачі витягів з технічної документації з нормативної грошової оцінки земель, що не перевищує 7 робочих днів. З прийняттям зазначеної постанови Кабміну знизиться соціальна напруга у цьому питанні.

Джерело: www.nibu.factor.ua

 

Зміну видів діяльності зі старого КВЕД на новий здійснює держреєстратор

У листі від 27.04.2012 р. № 85/21-12-7.2 Державна реєстраційна служба України нагадує, що відповідно до п. 1 наказу Держспоживстандарту від 11.10.2010 р. № 457 з 1 січня 2012 року набрав чинності національний класифікатор України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності».

З метою поступового переходу до ДК 009:2010 протягом 2012 року разом з цим класифікатором діятиме національний класифікатор України ДК 009:2005 «Класифікація видів економічної діяльності», який відповідно до зазначеного вище наказу з 31 грудня 2012 втратить чинність.

Для приведення кодів видів діяльності у відповідність до КВЕД-2010 фізичним особам — підприємцям та представникам юридичних осіб необхідно звертатися до державних реєстраторів з відповідними документами. Зокрема, фізичними особами — підприємцями подається реєстраційна картка на проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу — підприємця, що містяться в ЄДР (форма № 11), котра в переліку змін, що вносяться до відомостей про фізичну особу — підприємця, містить поле «зміна видів діяльності, які здійснює фізична особа — підприємець». Зміна видів діяльності проводиться безоплатно.

Подавати документи державному реєстратору можна буде протягом усього 2012 року. Автоматично жодні зміни не здійснюватимуться.

Джерело: www.nibu.factor.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі