Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Змінено форми декларацій з ПДВ

Наказом Міністерства фінансів України від 10.02.2012 р. № 143 внесено зміни до деяких документів, затверджених наказом Мінфіну від 25.11.2011 р. № 1492, а саме до:

— форми податкової декларації з податку на додану вартість;

— форми податкової декларації з податку на додану вартість (переробного підприємства);

— форми уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок (щодо діяльності відповідно до пункту 1 підрозділу 2 розділу XX Кодексу);

— Порядку заповнення та подання податкової звітності з податку на додану вартість.

Зазначеними змінами реалізовано:

1) вимогу Податкового кодексу України щодо окремого відображення суми ПДВ, яка підлягає перерахуванню переробними підприємствами на спецрахунок для виплати компенсації сільгосптоваровиробникам, та суми ПДВ, що підлягає перерахуванню до спецфонду держбюджету;

2) можливості податкового відшкодування ПДВ при експортних операціях.

Наказ від 10.02.2012 р. № 143 набрав чинності з 02.03.2012 р. — дня офіційного опублікування.

Джерело: http://nibu.factor.ua

 

Скорочено строк видачі довідки про відсутність
 заборгованості за податками та зборами

ДПСУ наказом від 24.01.2012 р. № 63 внесла зміни до Стандарту надання адміністративних послуг (платних і безоплатних), затвердженого наказом ДПСУ від 30.11.2011 р. № 187.

Змінами скорочено з 15 днів до 5 робочих днів строк надання адміністративної послуги «видача довідки про відсутність заборгованості за податками, зборами, що контролюються органами ДПС» (САП-33).

Тепер строк розгляду заяви платника податків та видача довідки про відсутність заборгованості за податками та зборами, що контролюються органами державної податкової служби, або відмови в її наданні становить п'ять робочих днів від дня отримання заяви податковим органом.

Джерело: http://nibu.factor.ua

 

Затверджено чергові національні П(С)БО в державному секторі

Наказом Міністерства фінансів України від 29.12.2011 р. № 1798 затверджено національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку в державному секторі, а саме:

Національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку в державному секторі 131 «Будівельні контракти»;

Національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку в державному секторі 132 «Виплати працівникам».

Також зазначеним наказом унесено зміни до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 101 «Подання фінансової звітності», якими це Положення доповнено двома новими розділами: «Розкриття інформації щодо пов'язаних сторін» та «Події після дати балансу».

Наказ від 29.12.2011 р. № 1798 набере чинності з 1 січня 2013 року.

Джерело: http://nibu.factor.ua

 

Перехід у будівництві від ліцензування до сертифікації

Будівельний ринок має повністю перейти від ліцензування до сертифікації, перевагою якої є персоніфікація відповідальності, вважає голова ради директорів Конфедерації будівельників України (КБУ) Лев Парцхаладзе.

«Наприклад, ліцензована фірма погано будує, її позбавляють ліцензії. За тиждень вона отримує нову ліцензію під нову фірму та «халтурить» далі, наражаючи життя людей на небезпеку. Сертифікованого фахівця один-два рази покарають, а на третій позбавлять сертифіката. У результаті фізична особа назавжди втратить право займатися цією діяльністю», — відзначає Л. Парцхаладзе.

Як повідомляється у прес-релізі Конфедерації, для повного переходу від ліцензування до сертифікації необхідно, щоб «набралася» критична маса сертифікованих працівників, а це може статися протягом 1,5 — 2 років.

Для довідки: Кабінет Міністрів України 27 лютого схвалив законопроект, що передбачає скасування ліцензування господарської діяльності підприємств, що займаються будівництвом об'єктів I, II та III категорій складності. При цьому ліцензування залишається обов'язковим тільки для об'єктів ІV та V категорій складності.

Відповідний законопроект «Про внесення змін до законів України «Про архітектурну діяльність» і «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» № 10131 (щодо ліцензування господарської діяльності в будівництві) зареєстровано в парламенті 28 лютого 2012 року.

Джерело: ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі