Теми статей
Обрати теми

Колонка редактора

Редакція ББ
Колонка редактора

Юлія Ляшенко, головний редактор

 

Мабуть, найгарячішою новиною зараз для будівельників є зміна штрафів за порушення у містобудівній сфері. Ця тема постійно обговорюється на форумах і сайтах в Інтернеті, на телебаченні та радіо, і ми, зокрема, вас також інформували про це, причому неодноразово, на шпальтах нашого видання. До речі, у сьогоднішньому номері цій темі присвячено дві статті, на с. 39 та 43.

Але це ще не все... Хвиля масштабних змін зачепила й ліцензування в будівництві.

Відтепер, з 1 березня 2012 року, отримувати «будівельні» ліцензії потрібно не всім, а тільки тим, хто будує об’єкти IV і V категорій складності! Це ключовий момент, оскільки раніше під ліцензування потрапляли всі об'єкти, у тому числі й I, II, III категорій складності. Усі ці нововведення, безумовно, породжують безліч запитань, наприклад, а що ж тепер робити тим суб'єктам будівництва, які вже отримали ліцензії або в яких невдовзі настане момент їх заміни; які роботи у будівництві тепер є ліцензійними тощо.

Офіційний запит від редакції «ББ» уже направлено до ДАБІ. Сподіваємося, незабаром ми отримаємо на нього відповідь, про що вас також проінформуємо на сторінках нашого видання. А поки що наш коментар із цього приводу див. на с. 10 цього номера.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі