Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Затверджено новий перелік типових
 документів і строки їх зберігання

Мін'юст затвердив новий перелік типових документів, що створюються під час діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів.

Перелік уключає типові документи, що створюються при документуванні однотипних управлінських функцій, які виконуються органами державної влади і місцевого самоврядування, іншими установами, підприємствами та організаціями незалежно від функціонально-цільового призначення, рівня та масштабу діяльності, форми власності, а також документацію, що створюється в результаті виробничої та науково-технічної діяльності організацій.

Для полегшення роботи з визначення строків зберігання документів до переліку включено також окремі види документів нетипового характеру.

Установлено, що перелік може використовуватися фізичними особами — підприємцями, а строки зберігання типових документів на електронних носіях відповідають строкам зберігання аналогічних документів на паперових носіях (наказ від 12.04.2012 р. № 578/5).

Також Мін'юст затвердив низку форм документів, пов'язаних з державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (наказ від 17.04.2012 р. № 595/5).

Всеукраїнська мережа: ЛІГА: ЗАКОН

 

Уряд здешевив вартість іпотечних кредитів

5 травня 2012 року набрала чинності постанова КМУ «Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов» від 25.04.2012 р. № 343.

Цим документом уряд затвердив:

— Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов;

— обсяги забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Порядок визначає механізм здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, шляхом відшкодування частині процентів за кредитами, отриманими на будівництво (реконструкцію) або придбання в об'єктах незавершеного будівництва житла (квартири в багатоквартирних житлових будинках, індивідуальні житлові будинки чи майнові права на них).

 

Змінено Положення про порядок приватизації
 об'єктів незавершеного будівництва

Фонд державного майна України (далі — ФДМУ) наказом від 02.04.2012 р. № 438 виклав у новій редакції Положення про порядок приватизації об'єктів незавершеного будівництва, затверджене наказом ФДМУ від 11.09.2000 р. № 1894 (далі — Положення). Цим Положенням регламентується порядок приватизації об'єктів незавершеного будівництва, що перебувають у державній власності та не можуть бути добудовані через відсутність джерел фінансування.

Серед нововведень зауважимо таке. Дещо змінено шляхи приватизації об’єктів незавершеного будівництва. Відповідно до нової редакції Положення об'єкти незавершеного будівництва приватизуються шляхом:

— продажу на аукціоні (у тому числі за методом зниження ціни, без оголошення ціни);

— за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону;

— продажу шляхом викупу за наявності одного покупця безпосередньо цьому покупцю із забезпеченням ним умов приватизації об'єкта;

— унесення об'єкта незавершеного будівництва до статутного капіталу господарського товариства як внеску держави з наступною приватизацією акцій (часток, паїв) у порядку, передбаченому установчими документами товариства та законодавством України, після завершення будівництва відповідного об'єкта;

— продажу під розбирання (аукціон, конкурс, викуп).

Дещо змінено процедуру продажу об’єкта приватизації у разі відсутності заяв на приватизацію об’єкта незавершеного будівництва. Тепер за відсутності заяв на приватизацію об'єкта незавершеного будівництва протягом 20 календарних днів (раніше — через 30 календарних днів) з дня опублікування переліку об'єктів, що підлягають приватизації, орган приватизації може прийняти рішення про проведення аукціону за методом зниження ціни (раніше приймалося рішення про повторний продаж об’єкта з можливістю зменшення початкової вартості не більш як на 30 %).

Якщо аукціон за методом зниження ціни не відбувся у зв'язку з неподанням заяв про участь у ньому, державний орган приватизації може прийняти рішення про продаж об'єкта на аукціоні без оголошення ціни (раніше такої можливості Положенням не передбачалося).

Також наказом від 02.04.2012 р. № 438 визнано таким, що втратив чинність, Порядок проведення аукціону за методом зниження ціни лота, затверджений наказом ФДМУ від 15.08.2000 р. № 1695.

Наказ від 02.04.2012 р. № 438 набере чинності з дня офіційного опублікування.

www.nibu.factor.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі