Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Затверджено новий Порядок розробки проектної
 документації на будівництво об'єктів

Мінрегіон своїм наказом від 23.03.2012 р. № 122 затвердив нову редакцію Порядку розробки проектної документації на будівництво об'єктів. Попередню редакцію цього Порядку було затверджено наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 16.05.2011 р. № 45.

Тепер за новим Порядком для забезпечення проектування об'єкта будівництва замовник має надати генпроектувальнику (проектувальнику) вихідні дані на проектування, до яких входять містобудівні умови та обмеження, а також завдання на проектування. Генпроектувальник (проектувальник) і замовник визначають клас наслідків (відповідальності) об'єкта будівництва та категорію його складності, на підставі яких установлюють кількість стадій проектування.

Новим Порядком передбачено, що тривалість будівництва визначається виходячи з виду будівництва, складності будови, технічних і технологічних рішень, обсягу будівництва, трудових і технічних ресурсів.

Новий Порядок набув чинності з 27.04.2012 р. — дня офіційного опублікування.

 

У майбутньому планується запровадити
 податок на статусні товари

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо місцевих податків і зборів)» від 13.04.2012 р. № 10349, яким пропонується запровадити податок на статусні товари.

Так, зазначеним податком запропоновано обкладати:

— легкі повітряні судна для перевезення людей, що мають максимальну злітну масу не більше 5700 кг;

— судна, яхти, човни та інші плавучі засоби для дозвілля або спорту, оснащені двигунами потужністю понад 75 кВт (крім тих, що використовувалися понад 20 років);

— автомобілі легкові з робочим об'ємом циліндрів двигуна понад 3500 куб. см (крім тих, що використовувалися понад 7 років);

— мотоцикли з робочим об'ємом циліндрів двигуна понад 800 куб. см (крім тих, що використовувалися понад 7 років).

Платниками податку будуть фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками зазначених товарів.

Податкове зобов'язання за звітний рік сплачуватиметься за місцем реєстрації об'єкта оподаткування:

— фізичними особами — протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

— юридичними особами — авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, які відображатимуться в річній податковій декларації.

Зазначені зміни планується внести до Податкового кодексу.

У разі прийняття Закон набере чинності з 1 січня 2013 року, але не раніше дня його опублікування.

 

Травневе підвищення тарифів на електроенергію

З 1 травня в Україні діють нові тарифи на електроенергію, що відпускається населенню.

Таке рішення прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, закріпивши його у постанові від 23.04.2012 р. № 497.

 

Затверджено порядок укладення договорів держпідприємствами

КМУ затвердив порядок укладення державними підприємствами, установами, організаціями, а також господарськими товариствами, у статутному капіталі яких частка держави перевищує 50 відсотків, договорів про спільну діяльність, договорів комісії, доручення та управління майном (постанова від 11.04.2012 р. № 296).

 

Затверджено критерії держнагляду
 у сфері пожежної безпеки

КМУ затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки (постанова від 29.02.2012 р. № 306).

 

Мінфін не заперечує, щоб первинні документи
зберігалися тільки в електронному вигляді

На сьогодні все більше бухгалтерів відмовляються від паперового обліку на користь електронного. На думку Мінфіну, що оприлюднена в листі від 27.01.2012 р. № 31-08410-07-27/1808, у такому разі зовсім не обов'язково роздруковувати електронні документи і зберігати їх на папері. Єдина умова для електронних документів: вони мають бути створені та зберігатися на електронних носіях у формі, що дає можливість перевірити їх цілісність на цих носіях, і протягом строку, який має не бути менше строку, установленого для відповідних документів на папері.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі