Теми статей
Обрати теми

Колонка редактора

Редакція ББ
Колонка редактора

Юлія Ляшенко, головний редактор

 

Податковий кодекс набрав чинності ще у 2011 році та слухняно був узятий до роботи бухгалтерами як ґрунтовний нормативно-правовий документ, що визначає вичерпний перелік податків та зборів, порядок їх адміністрування тощо. І, здавалося б, усе гаразд, якщо не зважати на те, що не минає й місяця, як до нашого Податкового кодексу парламентарі вносять чергові правки, які інколи призводять до ще більшого заплутування ситуації, а не навпаки. І так відбувається постійно протягом уже двох років. Що ж, як мовиться, немає нічого більш постійного, ніж тимчасове…

Ось і сьогодні податківці у своєму листі вкотре намагаються пояснити, як же в нашій країні оподатковуються операції з першого постачання житла (див. с. 5). ДПАУ й раніше (у період дії застарілого Закону про ПДВ) по-різному трактувала зміст пільги з ПДВ щодо постачання житла. Єдиної думки, судячи з усього, у податківців і не склалося й досі. Нашу позицію із цього приводу докладно розглянуто на с. 10.

Також у цьому номері цікавою, на наш погляд, є стаття про формування бюджетного відшкодування ПДВ при будівництві основних засобів (див. с. 13).

Зовсім недавно змінився порядок проведення перевірок прокуратури, тому ми познайомимо вас із новими правилами та підставами таких перевірок (див. с. 19).

Крім того, у сьогоднішньому номері для вас, шановні читачі, підготовлено й інші статті, які, без сумніву, стануть у пригоді кожному бухгалтеру в будівельній сфері.

Бажаємо вам успіху!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі