Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Форму звітності Ф14-ФСС з ТВП викладено у новій редакції

Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд) від 17.09.2012 р. № 54 (далі — постанова № 54) затверджено зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою правління Фонду від 18.01.2011 р. № 4 (далі — Порядок № 4).

Оновлення обумовлені змінами до Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду1, внесеними постановою правління Фонду від 31.07.2012 р. № 43 (набули чинності з 14.09.2012 р.). Зокрема, постановою № 43 було зменшено розмір часткової оплати путівки одному із застрахованих батьків (матері або батькові) чи застрахованій особі, яка їх замінює (опікунові, піклувальнику), для лікування дитини в супроводі дорослого за наявності у дитини медичних показань на санаторно-курортне лікування з 20 до 15 %.

1 Порядок отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду, затверджено постановою правління Фонду від 25.02.2009 р. № 12.

Водночас форма Звіту про путівки на санаторно-курортне лікування та путівки до дитячих закладів оздоровлення (форма Ф14-ФСС з ТВП) (додаток 2 до Порядку № 4) не передбачала відображення інформації про путівки з частковою оплатою у розмірі 15 %. У зв’язку із зазначеним постановою № 54 викладено у новій редакції форму Звіту про путівки на санаторно-курортне лікування та путівки до дитячих закладів оздоровлення (форма Ф14-ФСС з ТВП). Новою редакцією передбачено відображення кількості та сум часткової сплати виданих застрахованим особам та членам їх сімей путівок на умовах часткової оплати вартості путівок у розмірі 15 %.

Відповідні зміни внесено і до розділу IV Порядку № 4, що регламентує порядок формування звіту за формою Ф14-ФСС з ТВП.

Постанова від 17.09.2012 р. № 54 набрала чинності з  02.11.2012 р. — дня офіційного опублікування.

Джерело: www.nibu.factor.ua

 

Щодо провадження діяльності
юридичної особи на підставі модельного статуту

Державна реєстраційна служба України у листі від 19.07.2012 р. № 829-7-25-12 нагадала, що на сьогодні діяльність на підставі модельного статуту передбачена тільки для товариств з обмеженою відповідальністю2.

2 Модельний статут товариств з обмеженою відповідальністю затверджено постановою КМУ від 16.11.2011 р. № 1182.

Порядок переходу юридичних осіб на діяльність на підставі модельного статуту встановлений абз. 2 ч. 11 ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 15.05.2003 р. № 755-IV ( далі — Закон № 755), відповідно до якої, якщо юридична особа, засновниками (учасниками) якої затверджено статут, прийняла рішення продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту, юридична особа подає державному реєстратору:

— зазначене рішення;

— реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу («форма 6», затверджена наказом Мін’юсту від 14.10.2011 р. № 3178/5). У реєстраційній картці робиться відмітка щодо рішення юридичної особи продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту;

— примірник оригіналу статуту для проставляння штампу про те, що юридична особа з відповідної дати провадить діяльність на підставі модельного статуту.

Порядок переходу юридичної особи, що діяла на підставі модельного статуту, на діяльність на підставі розроблених нею установчих документів встановлений абз. 3 ч. 11 ст. 19 Закону № 755. Згідно з цим абзацом, юридична особа подає державному реєстратору:

— рішення продовжувати свою діяльність на підставі розроблених нею установчих документів;

— реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу («форма 6») з відповідною відміткою.

Також у листі зауважено, що юридична особа, яка прийняла рішення продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту, або юридична особа, яка здійснювала свою діяльність на підставі модельного статуту та прийняла рішення продовжувати свою діяльність на підставі розроблених нею установчих документів, мають право подати державному реєстратору документи, встановлені ч. 11 ст. 19 Закону № 755 незалежно від настання терміну щорічного підтвердження відомостей про юридичну особу.

Джерело: www.nibu.factor.ua

 

Затверджено Правила користування
природним газом для юридичних осіб

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (далі — НКРЕ), постановою від 13.09.2012 р. № 1181 затвердила Правила користування природним газом для юридичних осіб, які регулюють відносини, що виникають між газопостачальними, газорозподільними, газотранспортними підприємствами та споживачами природного газу (крім населення).

Дія цих Правил поширюється на юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців.

Правилами установлено, що постачання природного газу здійснюється відповідно до договору, за яким постачальник зобов’язується поставити споживачеві (субспоживачеві) природний газ, якісні характеристики якого визначено стандартами, в обсязі та порядку, передбачених договором, а споживач (субспоживач) зобов’язується сплачувати вартість отриманого природного газу в розмірі, строки та порядку, передбачені договором.

Гарантований постачальник, який здійснює діяльність з постачання природного газу за регульованим тарифом, укладає з усіма споживачами та субспоживачами, для яких відповідно до урядової постанови «Про визначення гарантованих постачальників природного газу» від 25.07.2012 р. № 705 цей постачальник визначений гарантованим та об’єкти газоспоживання яких розташовані на території здійснення ліцензованої діяльності цього постачальника, договір на постачання природного газу за регульованим тарифом відповідно до Типового договору на постачання природного газу за регульованим тарифом, затвердженого постановою НКРЕ від 22.09.2011 р. № 1580.

Гарантовані постачальники на території здійснення ліцензованої діяльності, затвердженій НКРЕ, не мають права відмовити споживачу (субспоживачу), об’єкти якого розташовані на цій території та для яких цей постачальник визначений гарантованим, в укладенні договору на постачання природного газу за умови дотримання споживачем вимог законодавства України, зокрема цих Правил та інших нормативних документів.

Постанова від 13.09.2012 р. № 1181 набрала чинності з 23.10.2012 р. — дня офіційного опублікування.

Джерело: www.nibu.factor.ua

 

У податкової є вся інформація
щодо реєстрації рухомого і нерухомого майна

Постановою КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2011 р. № 1386 і від 31 травня 2012 р. № 476» від 17.10.2012 р. № 947 внесено зміни до:

Порядку подання органам державної податкової служби інформації про платників податків, об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, для забезпечення ведення їх обліку, а також обчислення та справляння податків і зборів, затвердженого постановою КМУ від 21.12.2011 р. № 1386 (далі — Порядок № 1386);

Порядку подання органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та органами, що здійснюють реєстрацію місця проживання фізичних осіб, відомостей, необхідних для розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затвердженого постановою КМУ від 31.05.2012 р. № 476 (далі — Порядок № 476).

Змінами до Порядку № 1386 уточнено, що органи, які ведуть облік або реєстрацію рухомого і нерухомого майна та інших активів, які є об’єктом оподаткування, мають подавати:

ДПС — інформацію про нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, щодо якого у фізичних осіб виникає або припиняється право власності, а також про транспортні засоби і про власників та/або користувачів такого майна та транспортних засобів;

органам ДПС за місцезнаходженням — інформацію про власників та/або користувачів рухомого майна, крім транспортних засобів та інших активів, які є об’єктом оподаткування.

Змінами до Порядку № 476 уточнено, що Укрдержреєстр, територіальні органи і підрозділи Державної міграційної служби подають до 15 квітня 2013 року (до цього — до 15 липня 2012 року), а у подальшому — щокварталу протягом 15 днів після закінчення податкового (звітного) кварталу органам ДПС відомості, необхідні для розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, станом на перше число відповідного кварталу.

Джерело: www.nibu.factor.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі