Нормативний акт Національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку 9 «Запаси»

Особливості бухгалтерського обліку запасів установами

Друк
Автор : Міністерство фінансів України

30. Первісна вартість запасів, що виготовляються власними силами установи, складається з витрат сировини і матеріалів, витрачених безпосередньо на виготовлення запасів, із витрат на оплату праці працівників, безпосередньо зайнятих виготовленням цих запасів, з відповідними відрахуваннями на соціальні заходи.

31. Запаси, які утримують з метою безоплатного розподілу, передачі, а також щодо яких не існує активного ринку, відображаються на дату балансу за найменшою з двох оцінок: первісною вартістю або відновлювальною вартістю. У разі зміни мети утримання запасів вартість запасів на дату балансу оцінюють відповідно до пункту 24 цього Положення (стандарту).

32. Первісною вартістю запасів, отриманих безоплатно від інших осіб, визнається їх справедлива вартість на дату отримання з урахуванням витрат, передбачених пунктом 9 цього Положення (стандарту).

Первісна вартість запасів, отриманих безоплатно від установ, дорівнює балансовій вартості запасів установи, що їх передала, з урахуванням витрат, передбачених пунктом 9 цього Положення (стандарту).

33. Вибуття запасів в установах оцінюється за такими методами:

ідентифікованої собівартості відповідної одиниці запасів;

середньозваженої собівартості;

собівартості перших за часом надходження запасів (ФІФО).

34. У примітках до фінансової звітності також наводиться інформація про балансову вартість запасів, відображених за відновлювальною вартістю.

 

Начальник Управління методології бухгалтерського обліку В. Пархоменко

Реклама
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі