Нормативний акт Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників

Вступ

Друк
Автор : Міністерство соціальної політики України

Розділ 2 «Професії робітників» Випуску 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників є результатом перегляду Розділу 2 «Професії робітників» Випуску 1 «Професії робітників, які є загальними для всіх видів економічної діяльності» зазначеного Довідника, затвердженого наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 16 лютого 1998 року № 24, з урахуванням змін і доповнень до змісту та обсягу робіт, які виникли під впливом впровадження досягнень науки, техніки, технології, організації виробництва та праці, нових вимог до якості продукції (послуг).

До цього Розділу включено кваліфікаційні характеристики нових професій: «Контролер з неруйнівного контролю», «Охоронник», «Охоронець», «Нянька» (піклування та догляд за дітьми від народження до 3-х років), «Контролер на контрольно-пропускному пункті», «Стрілець».

З цього Розділу вилучено кваліфікаційну характеристику професії «Оператор з диспетчерського обслуговування ліфтів», яка міститься у Випуску 87 «Житлове та комунальне господарство населених пунктів».

На виконання доручення Міністерства праці та соціальної політики України згідно з листом від 17.04.2003 № 03-3/2230-018-2 п. 9 скасовано кваліфікаційні розряди у професіях: «Вантажник», «Дезінфектор»; «Кастелянка», «Комірник», «Натирач підлоги», «Підсобний робітник», «Ремонтувальник респіраторів та протигазів», «Робітник виробничих лазень», «Робітник з благоустрою», «Робітник плодоовочевого сховища», «Склопротиральник», «Черговий біля ескалатора».

Відповідно до Класифікатора професій ДК 003-95 змінено професійну назву роботи «Заправник поливомийних машин» на «Заправник поливально-мийних машин».

Проведено упорядкування професійних назв робіт за розділами класифікації Класифікатора.

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та Закону України «Про професійно-технічну освіту» внесено відповідні зміни до кваліфікаційних вимог професій робітників.

Кваліфікаційні характеристики робітників розроблено за шестирозрядною сіткою. Кваліфікаційні розряди встановлюються відповідно до складності робіт, як правило, без урахування умов праці.

Кваліфікаційні характеристики використовуються як нормативні документа для цілей, визначених пунктами 4, 5 та 6 «Загальних положень Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників», які вміщено в цьому Розділі.

Реклама
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі