Нормативний акт Методичні рекомендації з формування собівартості будівельно-монтажних робіт

Додаток 4 до Методичних рекомендацій з формування собівартості будівельно-монтажних робіт

Друк
Автор : Міністерство регіонального розвитку та будівництва України

Перелік витрат, пов’язаних з експлуатацією будівельних машин і механізмів

До витрат, пов’язаних з експлуатацією будівельних машин і механізмів, належать:

1. Основна, додаткова заробітна плата, заохочувальні, компенсаційні та інші грошові виплати робітникам (включаючи нештатних), які зайняті керуванням, обслуговуванням, проведенням ремонту, технічного огляду і технічного обслуговування власних і орендованих будівельних машин і механізмів, нараховані згідно з формами і системами оплати праці, що застосовуються в будівельній організації. Склад цих витрат наведено в підпунктах 2.1–2.3 пункту 2 додатка 1 до цих Методичних рекомендацій.

2. Вартість паливних і мастильних матеріалів, електроенергії та інших матеріалів і запасних частин, що використовуються під час експлуатації, ремонту (всіх видів), технічного огляду і технічного обслуговування власної та орендованої будівельної техніки (включаючи витрати на їх доставку до приоб’єктного складу та заготівельно-складські витрати).

3. Витрати на перебазування будівельною організацією будівельних машин і механізмів, а також на утримання й ремонт рейкової та безрейкової колії.

4. Сума орендної плати (лізингового платежу) у разі оперативної оренди (оперативного лізингу) будівельних машин і механізмів та сума винагороди орендодавцю (лізингодавцю) за користування будівельними машинами і механізмами.

5. Вартість послуг, наданих управліннями механізації або іншими спеціалізованими організаціями під час виконання будівельно-монтажних робіт, включаючи перебазування будівельних машин з об’єкта на об’єкт.

6. Витрати на переміщення будівельними машинами матеріалів і будівельних конструкцій у межах будівельного майданчика.

7. Інші витрати, пов’язані з експлуатацією та утриманням будівельної техніки (крім витрат на експлуатацію машин і механізмів, які використовуються на роботах, що не належать до будівельно-монтажних, а також витрат на експлуатацію машин, переданих в оренду стороннім організаціям).

8. Сума амортизаційних відрахувань (лізинговий платіж), нарахована протягом строку корисного використання об’єкта із застосуванням одного з методів нарахування амортизації, що застосовуються в бухгалтерському обліку відповідно до умов, установлених ПБО 7 «Основні засоби», від вартості будівельних машин і механізмів, устаткування виробничих підрозділів, ремонтних майстерень, гаражів тощо, які обслуговують будівельні техніку.

9. Витрати на службові відрядження працівників, зайнятих керуванням, обслуговуванням, проведенням ремонту, технічного огляду і технічного обслуговування власних і орендованих будівельних машин і механізмів.

10. Податки, збори та інші передбачені законодавством відрахування, пов’язані з експлуатацією будівельних машин і механізмів (податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин; земельний податок (на ділянку, яку використовує дільниця механізації); збір за забруднення навколишнього природного середовища; комунальний податок; плата за проведення періодичних оглядів вантажопідйомних механізмів в органах Держгірпромнагляду; плата за технічний огляд транспортних засобів у Державтоінспекції тощо).

Реклама
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі