Темы статей
Выбрать темы

Розміщуємо переселенців: як отримати компенсацію?

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Велика кількість закладів та установ надали свої приміщення для прихистку тимчасово переміщених осіб. Таким закладам держава гарантує компенсацію витрат на оплату комунальних послуг. Хто наразі може розраховувати на таку компенсацію? Які саме витрати відшкодують? Які документи потрібно подати для отримання компенсації? Відповіді на ці запитання — у нашому матеріалі.

Механізм надання компенсації витрат на оплату комунальних послуг (далі — компенсація) установам та організаціям, які безоплатно розмістили у своїх приміщеннях переселенців, прописано в Порядку № 261*.

* Порядок та умови надання компенсації центральним органам виконавчої влади та місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення в умовах воєнного стану тимчасово переміщених осіб, затверджені постановою КМУ від 11.03.2022 № 261.

Будьте уважні: нещодавно Кабмін «переписав» правила отримання компенсації. Тож цей матеріал ми підготували вже з урахуванням оновленого Порядку. Нова редакція зазначеного документа набрала чинності з 30.03.2022.

Хто має право на компенсацію?

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше