Теми статей
Обрати теми

Розміщуємо переселенців: як отримати компенсацію?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Велика кількість закладів та установ надали свої приміщення для прихистку тимчасово переміщених осіб. Таким закладам держава гарантує компенсацію витрат на оплату комунальних послуг. Хто наразі може розраховувати на таку компенсацію? Які саме витрати відшкодують? Які документи потрібно подати для отримання компенсації? Відповіді на ці запитання — у нашому матеріалі.

Механізм надання компенсації витрат на оплату комунальних послуг (далі — компенсація) установам та організаціям, які безоплатно розмістили у своїх приміщеннях переселенців, прописано в Порядку № 261*.

* Порядок та умови надання компенсації центральним органам виконавчої влади та місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення в умовах воєнного стану тимчасово переміщених осіб, затверджені постановою КМУ від 11.03.2022 № 261.

Будьте уважні: нещодавно Кабмін «переписав» правила отримання компенсації. Тож цей матеріал ми підготували вже з урахуванням оновленого Порядку. Нова редакція зазначеного документа набрала чинності з 30.03.2022.

Хто має право на компенсацію?

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі