Темы статей
Выбрать темы

Надходження, передача та списання майна: оформлюємо правильно

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Усі матеріальні цінності, придбані установою, потребують належного документального оформлення та відображення в бухобліку. Начебто все просто й зрозуміло. Але часто-густо виникають ситуації, які заводять бухгалтера в глухий кут. Тож ми підготували для вас низку актуальних запитань-відповідей щодо операцій з надходження, передачі та списання майна. Нумо розбиратися разом!

Списання без оприбуткування не буває!

Установа придбала матеріали для проведення поточного ремонту (фарби, щітки тощо). Ремонтні роботи виконали власними силами, а тому відразу видали такі будматеріали працівникам. Виходить, що ці запаси ми на баланс не оприбутковуємо, а відразу списуємо на витрати? Яким документом оформити? Чи достатньо акта на списання?

Одразу звертаємо увагу на помилку: будь-які матеріальні цінності, які надійшли до установи, підлягають обов’язковому оприбуткуванню. Це бухгалтерська аксіома.

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше