Теми статей
Обрати теми

Надходження, передача та списання майна: оформлюємо правильно

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Усі матеріальні цінності, придбані установою, потребують належного документального оформлення та відображення в бухобліку. Начебто все просто й зрозуміло. Але часто-густо виникають ситуації, які заводять бухгалтера в глухий кут. Тож ми підготували для вас низку актуальних запитань-відповідей щодо операцій з надходження, передачі та списання майна. Нумо розбиратися разом!

Списання без оприбуткування не буває!

Установа придбала матеріали для проведення поточного ремонту (фарби, щітки тощо). Ремонтні роботи виконали власними силами, а тому відразу видали такі будматеріали працівникам. Виходить, що ці запаси ми на баланс не оприбутковуємо, а відразу списуємо на витрати? Яким документом оформити? Чи достатньо акта на списання?

Одразу звертаємо увагу на помилку: будь-які матеріальні цінності, які надійшли до установи, підлягають обов’язковому оприбуткуванню. Це бухгалтерська аксіома.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі