Темы статей
Выбрать темы

Переробляємо продукти харчування: як показати в обліку?

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Заклад освіти вирішив переробити залишки м’яса та виготовити з нього м’ясні консерви (тушонку). У подальшому плануємо передати цю продукцію для потреб військових та роздати внутрішньо переміщеним особам (далі — ВПО). Як показати такі операції в бухобліку?

Формуємо собівартість продукції

Бюджетні установи, які мають у своєму розпорядженні харчоблоки та продукти харчування, можуть проводити їх переробку та виготовляти власну продукцію. Власне, у таких випадках вони займаються звичайним виготовленням (виробництвом) продукції.

З огляду на це, при здійсненні подібних операції бухгалтеру належить вирішити такі основні завдання:

накопичити витрати на виробництво продукції;

— сформувати собівартість виготовленої продукції;

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше