Теми статей
Обрати теми

Переробляємо продукти харчування: як показати в обліку?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Заклад освіти вирішив переробити залишки м’яса та виготовити з нього м’ясні консерви (тушонку). У подальшому плануємо передати цю продукцію для потреб військових та роздати внутрішньо переміщеним особам (далі — ВПО). Як показати такі операції в бухобліку?

Формуємо собівартість продукції

Бюджетні установи, які мають у своєму розпорядженні харчоблоки та продукти харчування, можуть проводити їх переробку та виготовляти власну продукцію. Власне, у таких випадках вони займаються звичайним виготовленням (виробництвом) продукції.

З огляду на це, при здійсненні подібних операції бухгалтеру належить вирішити такі основні завдання:

накопичити витрати на виробництво продукції;

— сформувати собівартість виготовленої продукції;

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі