№22

Бюджетная бухгалтерия, июнь, 2022/№ 22 Другие номера журнала ›
  • Оренда в умовах воєнного стану: вивчаємо нові правила Під час дії воєнного стану особливості оренди державного та комунального майна визначає Кабмін, якою Уряд встановив правила гри у сфері орендних відносин в умовах воєнного стану. Постанова набрала чинності 01.06.2022. Тож далі разом розглянемо нові орендні «військові» правила.
  • Місця загального користування: чи відшкодовувати витрати на утримання орендареві? Орендодавець вимагає, аби ми як орендарі відшкодовували комунальні послуги не лише за орендовану площу, а й за загальну. Окремого входу та коридору в нас немає, тож загальною площею користуються і організації, і відвідувачі. Чи повинні ми відшкодовувати такі витрати?
  • Як розірвати закупівельний договір та зменшити зобов’язання? Дошкільний заклад на початку 2022 року провів спрощену закупівлю та уклав договір на закупівлю продуктів харчування. Строк дії договору — 30.06.2022. У зв’язку із введенням воєнного стану діти перестали відвідувати заклад, постачання продуктів харчування теж було припинено. Як правильно закрити такий договір? Які документи підписати з постачальником та подати до Казначейства?
  • Інвентаризація зруйнованого та пошкодженого майна Унаслідок збройної агресії РФ зруйновано та пошкоджено сотні будівель і споруд. Як бути, якщо така біда спіткала бюджетну установу? Якими мають бути дії бухгалтера установи в такому разі? Звісно ж, передусім необхідно провести інвентаризацію. А от як правильно це зробити, які документи оформити та що показати в бухобліку, розповімо в цій консультації.
  • Як відновити пошкоджене майно: оформлення та облік Із початку військової агресії РФ проти України пошкоджень зазнали величезна кількість об’єктів державної та комунальної власності. Звісно, для їх відновлення потрібно провести певну підготовчу роботу, отримати кошти на такі відновлювальні заходи і вже як заключний етап — показати такі операції в бухобліку. Як впоратись із цими завданнями? Розповімо в нашому матеріалі.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше