№18

Бюджетная бухгалтерия, май, 2022/№ 18 Другие номера журнала ›
  • Були кг — стали л, або Як правильно перевести пальне? Наша установа отримала пальне для автомобілів із державного резерву. У супровідних документах зазначено кількість у кілограмах та вартість за 1 кг. Водночас облік пального та його видачу ми ведемо в літрах. Як правильно перевести кількість пального з кілограмів у літри? Як визначити його ціну за 1 л?
  • Поховання військових: місцева програма та КПКВК Чи можна прийняти місцеву цільову програму з організації поховання загиблих військових територіальної громади? За яким КПКВК слід оплачувати такі ритуальні послуги?
  • Закупівельний договір: на який строк укладаємо? Установа здійснює закупівлю товарів відповідно до постанови № 169 та укладає прямий договір із постачальником. Як правильно визначити строк дії такого договору? Чи можемо ми зазначити, що він діє до 31.12.2022?
  • Закупівлі за одним кодом ДК: один предмет закупівлі чи ні? У квітні 2022 року установа уклала договір закупівлі бензину відповідно до постанови № 169. Договір укладено на суму 35 тис. грн. Також у травні виникла потреба додатково закупити бензин на суму 45 тис. грн. Чи вважати таку додаткову закупівлю новим предметом закупівлі? Чи потрібно в такому разі оприлюднювати інформацію про проведену закупівлю в електронній системі?
  • Перерозподіл видатків під час воєнного стану Продукти харчування було придбано за КПКВК 0111021. Але через воєнний стан харчування у школах не проводиться. Строк придатності цих продуктів закінчується. За рішенням сесії ради хочемо передати ці продукти на КПКВК 0113104. Як бути в цьому випадку з касовими та фактичними видатками?
  • Обліку «благодійки» бути! Із початку війни допомога волонтерів та благодійників стала справжнім порятунком для бюджетних установ. Проте не варто забувати про документальне оформлення та облік такої допомоги. На підтвердження цього Мінфін нещодавно висловив свою думку в листі. На що варто звернути увагу? Пояснимо далі.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше