Темы статей
Выбрать темы

Воєнний стан продовжено: як діяти замовнику?

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
На превеликий жаль, війна в України триває, а тому строк дії воєнного стану з 25.05.2022 продовжено ще на 90 днів. І оскільки при укладанні договорів про закупівлю замовники орієнтуються саме на цю дату, одразу виникло запитання: як працювати далі за такими договорами? У цьому матеріалі розглянемо, які існують варіанти вирішення цього питання.

Чи обов’язково продовжувати строк дії договору?

Питання пролонгації насамперед постало стосовно тих договорів, зобов’язання за якими сторони не встигли виконати до 25.05.2022. Яким же чином вирішити це питання замовнику?

Щодо цього варто нагадати: договір про закупівлю, укладений замовником згідно з постановою № 169, базується на нормах ЦКУ та ГКУ. А тому зміна істотних умов такого договору відбувається за правилами, передбаченими в ст. 651 ЦКУ та ст. 188 ГКУ. Тож будьте уважні: до такого договору про закупівлю сторони не можуть застосовувати підстави для зміни його умов, передбачені ч. 5 ст. 41 Закону № 922*.

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше