Теми статей
Обрати теми

Воєнний стан продовжено: як діяти замовнику?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
На превеликий жаль, війна в України триває, а тому строк дії воєнного стану з 25.05.2022 продовжено ще на 90 днів. І оскільки при укладанні договорів про закупівлю замовники орієнтуються саме на цю дату, одразу виникло запитання: як працювати далі за такими договорами? У цьому матеріалі розглянемо, які існують варіанти вирішення цього питання.

Чи обов’язково продовжувати строк дії договору?

Питання пролонгації насамперед постало стосовно тих договорів, зобов’язання за якими сторони не встигли виконати до 25.05.2022. Яким же чином вирішити це питання замовнику?

Щодо цього варто нагадати: договір про закупівлю, укладений замовником згідно з постановою № 169, базується на нормах ЦКУ та ГКУ. А тому зміна істотних умов такого договору відбувається за правилами, передбаченими в ст. 651 ЦКУ та ст. 188 ГКУ. Тож будьте уважні: до такого договору про закупівлю сторони не можуть застосовувати підстави для зміни його умов, передбачені ч. 5 ст. 41 Закону № 922*.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі