Темы статей
Выбрать темы

Закупівлі понад вартісні межі: коли можна укласти прямий договір?

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Замовники можуть укладати прямі договори у разі придбання певних товарів, робіт та послуг, вартість яких перевищує порогові обмеження для проведення відкритих торгів та застосування е-каталогів. Тобто йдеться про випадки придбання товарів та послуг вартістю понад 100 тис. грн, послуг з поточного ремонту понад 200 тис. грн та робіт — 1,5 млн грн. Перелік таких товарів, робіт та послуг наведено в п. 13 постанови № 11781. Відобразимо ці випадки та умови закупівлі в таблиці нижче.

1 Особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджені постановою КМУ від 12.10.2022 № 1178.

Випадки, коли можна закупити товари, роботи та послуги через прямий договір

з/п

Підстава

Умови застосування

1

Інформація, яку необхідно оприлюднити в оголошенні про проведення відкритих торгів, належить до інформації з обмеженим доступом або її розголошення під час дії правового режиму воєнного стану може нести загрозу національній безпеці та/або громадській безпеці і порядку

Інформація з обмеженим доступом — конфіденційна, таємна та службова інформація. Порядок віднесення інформації до таємної або службової, а також порядок доступу до неї визначено, зокрема, Законом № 29391 та Законом № 38552. Питання загрози нацбезпеці та громадській безпеці і порядку врегульовано Законом № 24693.

Водночас відповідне обґрунтування про належність інформації до таємної/службової має міститися у внутрішніх документах замовника

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше