Теми статей
Обрати теми

Закупівлі понад вартісні межі: коли можна укласти прямий договір?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Замовники можуть укладати прямі договори у разі придбання певних товарів, робіт та послуг, вартість яких перевищує порогові обмеження для проведення відкритих торгів та застосування е-каталогів. Тобто йдеться про випадки придбання товарів та послуг вартістю понад 100 тис. грн, послуг з поточного ремонту понад 200 тис. грн та робіт — 1,5 млн грн. Перелік таких товарів, робіт та послуг наведено в п. 13 постанови № 11781. Відобразимо ці випадки та умови закупівлі в таблиці нижче.

1 Особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджені постановою КМУ від 12.10.2022 № 1178.

Випадки, коли можна закупити товари, роботи та послуги через прямий договір

з/п

Підстава

Умови застосування

1

Інформація, яку необхідно оприлюднити в оголошенні про проведення відкритих торгів, належить до інформації з обмеженим доступом або її розголошення під час дії правового режиму воєнного стану може нести загрозу національній безпеці та/або громадській безпеці і порядку

Інформація з обмеженим доступом — конфіденційна, таємна та службова інформація. Порядок віднесення інформації до таємної або службової, а також порядок доступу до неї визначено, зокрема, Законом № 29391 та Законом № 38552. Питання загрози нацбезпеці та громадській безпеці і порядку врегульовано Законом № 24693.

Водночас відповідне обґрунтування про належність інформації до таємної/службової має міститися у внутрішніх документах замовника

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі