Темы статей
Выбрать темы

Авто від благодійника: отримання — передача

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Територіальна громада (далі — ТГ) села отримала в рамках гуманітарної допомоги автомобіль спеціального аварійно-рятувального призначення. Надалі це авто буде передано іншій комунальній установі, розташованій на території громади. Як показати в обліку сільської ради надходження та передачу такої допомоги?

Відправні точки в оформленні та обліку

Основні вимоги до отримання благодійної та гуманітарної допомоги ми пояснювали в матеріалі «Отримання «благодійки» в умовах воєнного стану» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 11).

Але нагадаємо: порядок документального оформлення та обліку надходження гуманітарної допомоги залежить того, хто є отримувачем такої допомоги (одержує допомогу для подальшої її передачі), а хто є її набувачем (отримує допомогу для безпосереднього її використання). Аби визначити роль та функції кожного з учасників процесу, варто зазирнути до супровідних документів, наданих донором.

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше