Теми статей
Обрати теми

Авто від благодійника: отримання — передача

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Територіальна громада (далі — ТГ) села отримала в рамках гуманітарної допомоги автомобіль спеціального аварійно-рятувального призначення. Надалі це авто буде передано іншій комунальній установі, розташованій на території громади. Як показати в обліку сільської ради надходження та передачу такої допомоги?

Відправні точки в оформленні та обліку

Основні вимоги до отримання благодійної та гуманітарної допомоги ми пояснювали в матеріалі «Отримання «благодійки» в умовах воєнного стану» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 11).

Але нагадаємо: порядок документального оформлення та обліку надходження гуманітарної допомоги залежить того, хто є отримувачем такої допомоги (одержує допомогу для подальшої її передачі), а хто є її набувачем (отримує допомогу для безпосереднього її використання). Аби визначити роль та функції кожного з учасників процесу, варто зазирнути до супровідних документів, наданих донором.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі