№37

Бюджетная бухгалтерия, октябрь, 2023/№ 37 Другие номера журнала ›
  • Неподання довідки про надходження в натуральній формі: чим це загрожує? Наша установа безкоштовно отримала LED-лампи на заміну ламп розжарювання. При цьому ми не подали довідку про надходження в натуральній формі. Чи є це порушенням?
  • ОЗ безоплатно зі старими інвентарними номерами і картками: як бути? Установа отримала безоплатно від іншої бюджетної установи основні засоби (далі — ОЗ). Ці об’єкти мають інвентарні номери, зазначені в Акті приймання-передачі ОЗ. Чи варто за такими об’єктами залишати старі інвентарні номери або ж необхідно присвоїти нові? Чи повинна установа, яка передає майно, надати супровідні документи та інвентарні картки на таке майно? Та як бути, якщо такі документи не було надано?
  • Розроблення індивідуальної норми витрати палива: чи можна оплатити і в яку чергу? Маємо намір оплатити послуги з розроблення тимчасової індивідуальної базової лінійної норми витрат палива на автомобіль. Чи можливо здійснити такі видатки та в яку чергу? Казначейство нам такий платіж не пропускає.
  • З’явився орендар: що із земподатком та податком на нерухомість? З 1 вересня 2023 року школа уклала договір щодо оренди частини приміщення (харчоблоку). Чи потрібно у такому разі подавати уточнюючу декларацію з плати на землю та декларацію з податку на нерухоме майно. Якщо так, то коли це слід зробити?
  • Придбання житла для пільгових категорій населення Придбання житла наразі є досить актуальним питанням. Адже до соціально не захищених верств населення, які потребують забезпечення житлом, додались ще і внутрішньо переміщені особи (далі — ВПО), які залишились без даху над головою. Причому таке придбання може відбуватися як за кошти місцевих бюджетів, так і за рахунок субвенції з держбюджету. Нумо розбиратися з усіма нюансами цього питання разом.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше