№37

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2023/№ 37 Інші номери журналу ›
  • Неподання довідки про надходження в натуральній формі: чим це загрожує? Наша установа безкоштовно отримала LED-лампи на заміну ламп розжарювання. При цьому ми не подали довідку про надходження в натуральній формі. Чи є це порушенням?
  • ОЗ безоплатно зі старими інвентарними номерами і картками: як бути? Установа отримала безоплатно від іншої бюджетної установи основні засоби (далі — ОЗ). Ці об’єкти мають інвентарні номери, зазначені в Акті приймання-передачі ОЗ. Чи варто за такими об’єктами залишати старі інвентарні номери або ж необхідно присвоїти нові? Чи повинна установа, яка передає майно, надати супровідні документи та інвентарні картки на таке майно? Та як бути, якщо такі документи не було надано?
  • Розроблення індивідуальної норми витрати палива: чи можна оплатити і в яку чергу? Маємо намір оплатити послуги з розроблення тимчасової індивідуальної базової лінійної норми витрат палива на автомобіль. Чи можливо здійснити такі видатки та в яку чергу? Казначейство нам такий платіж не пропускає.
  • З’явився орендар: що із земподатком та податком на нерухомість? З 1 вересня 2023 року школа уклала договір щодо оренди частини приміщення (харчоблоку). Чи потрібно у такому разі подавати уточнюючу декларацію з плати на землю та декларацію з податку на нерухоме майно. Якщо так, то коли це слід зробити?
  • Придбання житла для пільгових категорій населення Придбання житла наразі є досить актуальним питанням. Адже до соціально не захищених верств населення, які потребують забезпечення житлом, додались ще і внутрішньо переміщені особи (далі — ВПО), які залишились без даху над головою. Причому таке придбання може відбуватися як за кошти місцевих бюджетів, так і за рахунок субвенції з держбюджету. Нумо розбиратися з усіма нюансами цього питання разом.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі