№13

Бюджетная бухгалтерия, апрель, 2024/№ 13 Другие номера журнала ›
  • Комунальні послуги та ПДВ: формуємо податковий кредит Заклад освіти є платником ПДВ. Згідно з укладеними договорами з постачальниками комунальних послуг та отриманими рахунками проводимо оплату за комунальні послуги. Оплачуємо такі послуги за рахунок коштів загального фонду кошторису. Що робити з податковими накладними (далі — ПН), отриманими від постачальників комунальних послуг?
  • Збільшення суми договору чи нова закупівля? Бюджетна установа на початку року уклала прямий договір на надання послуг на суму 95 тис. грн. Через виникнення додаткової потреби установі необхідно закупити ще ці самі послуги на суму 110 тис. грн. Як правильно вчинити: укласти додаткову угоду про збільшення суми договору до 205 тис. грн чи провести відкриті торги на 110 тис. грн?
  • Останні закупівельні зміни: думка Мінекономіки Нещодавно Кабмін змінив правила гри для замовників, які в умовах воєнного стану керуються постановою № 1178*. Ідеться про зміни, внесені постановою № 131**. Звісно, після цього у замовників виникла купа запитань щодо застосування запроваджених нововведень. І ось Мінекономіки вирішив узагальнити свою позицію в черговому листі***. Розповімо про головні висновки цього роз’яснення.
  • Платні соціальні послуги Питанням надання платних послуг бюджетними установами ми приділяємо досить багато уваги на сторінках нашого видання. І не дарма, адже це є джерелом залучення додаткових коштів. Сьогодні поговоримо саме про платні соціальні послуги, адже їх надання має свої особливості. Переважну більшість платних соціальних послуг надають територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Тож далі мова піде саме про них.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше