Темы статей
Выбрать темы

Проєктна документація: як визначити предмет закупівлі?

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Відділ освіти планує будівництво захисних споруд (укриттів) у двох ліцеях. Кошти на розроблення проєктної документації на будівництво цих споруд будуть виділені на сесії селищної ради в сумі 2 млн грн. Чи правильно розглядати розроблення проєктної документації на кожен об’єкт будівництва як окремий предмет закупівлі, якщо кошти будуть виділені на одній сесії? Чи не вважатиметься це поділом предмета закупівлі? Як правильно вчинити?

Закупівля будівельних робіт — завдання із зірочкою для кожного бухгалтера. Насамперед, це зумовлено тим, що такі роботи проводиться в кілька етапів, кожен з яких має певні особливості та урегульований низкою нормативно-правових актів.

На що саме варто звернути увагу під час планування видатків на розроблення проєктної документації та здійснення закупівель, розповімо у нашому матеріалі.

Проєктна документація — на кожен об’єкт будівництва

Без сумніву, будівництво будь-якого об’єкта передбачає обов’язкову наявність проєктної документації. Така документація являє собою затверджені текстові та графічні матеріали, якими визначаються містобудівні, об’ємно-планувальні, архітектурні, конструктивні, технічні, організаційні, технологічні рішення, а також кошториси об’єктів будівництва.

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше