Теми статей
Обрати теми

Проєктна документація: як визначити предмет закупівлі?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Відділ освіти планує будівництво захисних споруд (укриттів) у двох ліцеях. Кошти на розроблення проєктної документації на будівництво цих споруд будуть виділені на сесії селищної ради в сумі 2 млн грн. Чи правильно розглядати розроблення проєктної документації на кожен об’єкт будівництва як окремий предмет закупівлі, якщо кошти будуть виділені на одній сесії? Чи не вважатиметься це поділом предмета закупівлі? Як правильно вчинити?

Закупівля будівельних робіт — завдання із зірочкою для кожного бухгалтера. Насамперед, це зумовлено тим, що такі роботи проводиться в кілька етапів, кожен з яких має певні особливості та урегульований низкою нормативно-правових актів.

На що саме варто звернути увагу під час планування видатків на розроблення проєктної документації та здійснення закупівель, розповімо у нашому матеріалі.

Проєктна документація — на кожен об’єкт будівництва

Без сумніву, будівництво будь-якого об’єкта передбачає обов’язкову наявність проєктної документації. Така документація являє собою затверджені текстові та графічні матеріали, якими визначаються містобудівні, об’ємно-планувальні, архітектурні, конструктивні, технічні, організаційні, технологічні рішення, а також кошториси об’єктів будівництва.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі