Темы статей
Выбрать темы

Норми витрат ПММ: де шукати та як застосовувати?

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Бюджетна установа має на балансі службовий автомобіль. Яким чином визначити норми витрат пально-мастильних матеріалів (далі — ПММ) для службового авто? Яким нормативним документом керуватися? Як правильно списувати пальне, використане для роботи автотранспорту?

Норми витрат ПММ: чим керуватися?

Донедавна бюджетні установи під час планування потреб у ПММ та контролю за їх витратами керувалися Нормами № 43*.

* Норми витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті, затверджені наказом Мінтрансу від 10.02.98 № 43.

Вочевидь цей документ мав певні недоліки. Насамперед це відсутність норм списання ПММ для сучасних моделей транспортних засобів, а також для інструментів та устаткування, яке працює на пальному.

З огляду на це, Мінінфраструктури прийняв наказ № 1011*, згідно з яким Норми № 43 було визнано такими, що втратили чинність. Про цю новину ми розповідали в матеріалі «Норми витрат палива скасовано: як діяти?» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2023, № 43).

* Наказ Мінінфраструктури «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства транспорту України від 10 лютого 1998 року № 43» від 02.11.2023 № 1011.

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше