Теми статей
Обрати теми

Норми витрат ПММ: де шукати та як застосовувати?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Бюджетна установа має на балансі службовий автомобіль. Яким чином визначити норми витрат пально-мастильних матеріалів (далі — ПММ) для службового авто? Яким нормативним документом керуватися? Як правильно списувати пальне, використане для роботи автотранспорту?

Норми витрат ПММ: чим керуватися?

Донедавна бюджетні установи під час планування потреб у ПММ та контролю за їх витратами керувалися Нормами № 43*.

* Норми витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті, затверджені наказом Мінтрансу від 10.02.98 № 43.

Вочевидь цей документ мав певні недоліки. Насамперед це відсутність норм списання ПММ для сучасних моделей транспортних засобів, а також для інструментів та устаткування, яке працює на пальному.

З огляду на це, Мінінфраструктури прийняв наказ № 1011*, згідно з яким Норми № 43 було визнано такими, що втратили чинність. Про цю новину ми розповідали в матеріалі «Норми витрат палива скасовано: як діяти?» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2023, № 43).

* Наказ Мінінфраструктури «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства транспорту України від 10 лютого 1998 року № 43» від 02.11.2023 № 1011.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі