Темы статей
Выбрать темы

Видалення аварійних зелених насаджень: процедурні та облікові питання

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Чи може бюджетна установа самостійно видаляти, обрізати аварійні дерева? Чи необхідно отримувати дозвіл для цього? Які документи слід оформити у разі видалення таких насаджень? За якою вартістю оприбуткувати деревину? Про все це — читайте у цій статті.

Передусім зазначимо, що установа може видалити зелені насадження, які знаходяться в аварійному стані. Для цього у неї є цілком законні підстави.

Безпосередньо процедура видалення дерев, кущів, газонів і квітників на території населених пунктів прописана в спеціальному документі — Порядку № 1045*. Саме в цьому документі зібрано правила та вимоги щодо видалення зелених насаджень.

* Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затверджений постановою КМУ від 01.08.2006 № 1045.

Коли можна видалити зелені насадження?

Вичерпний перелік випадків, коли установа має право видалити зелені насадження на своїй території, наведено в п. 2 Порядку № 1045.

Зокрема, такі роботи дозволено здійснювати у разі:

1) будівництва об’єкта архітектури з отриманням відповідних дозвільних документів;

2) знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш ніж 5 см;

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше