Теми статей
Обрати теми

Видалення аварійних зелених насаджень: процедурні та облікові питання

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Чи може бюджетна установа самостійно видаляти, обрізати аварійні дерева? Чи необхідно отримувати дозвіл для цього? Які документи слід оформити у разі видалення таких насаджень? За якою вартістю оприбуткувати деревину? Про все це — читайте у цій статті.

Передусім зазначимо, що установа може видалити зелені насадження, які знаходяться в аварійному стані. Для цього у неї є цілком законні підстави.

Безпосередньо процедура видалення дерев, кущів, газонів і квітників на території населених пунктів прописана в спеціальному документі — Порядку № 1045*. Саме в цьому документі зібрано правила та вимоги щодо видалення зелених насаджень.

* Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затверджений постановою КМУ від 01.08.2006 № 1045.

Коли можна видалити зелені насадження?

Вичерпний перелік випадків, коли установа має право видалити зелені насадження на своїй території, наведено в п. 2 Порядку № 1045.

Зокрема, такі роботи дозволено здійснювати у разі:

1) будівництва об’єкта архітектури з отриманням відповідних дозвільних документів;

2) знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш ніж 5 см;

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі