Темы статей
Выбрать темы

Положення про облікову політику: хто затверджує та погоджує?

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Відділ освіти сільської ради розробив Положення про облікову політику. Хто має затвердити такий документ: керівник відділу чи сільська рада рішенням сесії?

Хто розробляє?

Під обліковою політикою розуміємо сукупність принципів, методів і процедур, які використовує бюджетна установа для ведення бухгалтерського обліку, складання та подання фінансової звітності. Власне, саме в розпорядчому документі про облікову політику бюджетна установа має прописати, які методи оцінки, обліку, процедури вона застосовує.

Чи обов’язково затверджувати Положення про облікову політику кожній бюджетній установі? Так. Про обов’язкову наявність розпорядчого документа про облікову політику чітко зазначено в п. 4 розд. I НП(С)БО № 125* та в п. 2 розд. I Методрекомендацій з ОП**. Ба більше, в цих документах немає жодних винятків для будь-яких установ. А тому виконувати зазначену вимогу мають усі.

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше