Темы статей
Выбрать темы

Із медсестри ЗПСМ у медсестри кабінету профілактики: що із стажем для «безперервної» надбавки

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України
Сестру медичну ЗПСМ перевели в кабінет профілактики на посаду сестри медичної на 8 місяців. Після закінчення цього строку вона повернулася на свою попередню посаду сестри медичної ЗПСМ. Чи зберігається за нею право на надбавку за тривалість безперервної роботи? Що з обчисленням стажу для такої надбавки?

Для відповіді на це запитання слід звернутися до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308).

Медичним сестрам загальної практики — сімейної медицини, які працюють в закладах охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу населенню, передбачено виплату надбавки за тривалість безперервної роботи ( п.п. 1 п.п. 4.1.1 Умов № 308). Зазначена надбавка нараховується таким працівникам залежно від стажу безперервної роботи у цих закладах та на посадах, максимальний розмір якої становить 40 % посадового окладу при безперервному стажі роботи понад 9 років.

Порядок обчислення стажу безперервної роботи, що дає право на отримання зазначеної надбавки, встановлений у п.п. 4.1.3 Умов № 308.

Як зазначено в абз. 3 п.п. 3 п.п. 4.1.3 Умов № 308, у разі переведення працівника з посади, на якій він отримував надбавку за тривалість безперервної роботи, на іншу роботу з подальшим відновленням на попередній посаді період попередньої роботи підлягає зарахуванню до стажу безперервної роботи, що дає право на отримання вказаної надбавки, якщо цьому безпосередньо передувала і за ним слідувала робота, яка дає право на надбавку.

Висновок: Якщо сестра медична загальної практики — сімейної медицини, яка має певний стаж роботи на цій посаді, була переведена на посаду сестри медичної у кабінет профілактики з подальшим поверненням на посаду сестри медичної загальної практики — сімейної медицини, то попередній стаж роботи на цій посаді зараховується до стажу для нарахування надбавки за тривалість безперервної роботи.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше