№20/1

Оплата труда, октябрь, 2015/№ 20/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Складаємо графік відпусток — розклад релаксу для працівників на 2016 рік Як упорядкувати час надання відпусток? Відповідь тільки одна — скласти графік відпусток. Це справжній помічник для кадрового спеца, адже він дає змогу розпланувати використання відпусток працівниками. Грамотно складений графік відпусток не допускає ситуацій, коли працівники одного фаху/відділу відпочивають «оптом» і виконувати їх обов’язки просто нікому. Традиційно графік відпусток на майбутній рік складають в останні місяці поточного року. Тож саме час подбати про релакс-розклад на 2016 рік! Скласти його за усіма правилами допоможе ця стаття.
  • Спеціальна підстава для звільнення працівника-сумісника: коли і як застосувати У бюджетній установі здійснює трудову діяльність працівник-сумісник. Наша кадрова служба підібрала працівника, який може працювати як основний працівник на посаді, яку обіймає згаданий працівник-сумісник. Чи має право установа розірвати трудовий договір із працівником, який працює у нас на умовах сумісництва?
  • Призвали на військові збори: трудові гарантії — працівнику, пам’ятка дій — кадровику Працівник установи приніс повістку про призов на навчальні військові збори. Зіткнулися з цим уперше. Чи повинен роботодавець відпустити працівника на них? Якщо так, то на який строк? Як правильно оформити кадрову документацію?
  • Гардеробник у навчальному закладі: який статус надати та як оформити Загальноосвітній навчальний заклад з 01.10.2015 р. приймає на роботу гардеробника Чи вважати такого працівника сезонним? Як правильно оформити його прийняття? Чи зобов’язані ми забезпечити гардеробника роботою упродовж усього календарного року?
  • Звільнення і відпустка: знаходимо точку перетину «Чи може працівник перед звільненням реалізувати право на відпустку? Чи допустимо його звільнити в останній день відпустки?» — такі запитання надійшли на електронну пошту нашої редакції. Що ж, подекуди звільнення і відпустка дійсно вдала пара. Але грань між ними тонка: один необережний крок — і трудові права працівника у небезпеці! Рецепт грамотного поєднання звільнення і відпустки читайте у статті.
  • Як управляти часом: 5 секретів Час — одна з найпримхливіших штук у житті людини. Просиш його йти повільніше, спізнюєшся, квапишся — він проноситься під ногами як кіт, випадково випущений з квартири. Намагаєшся наблизити час відпустки, чекаєш закінчення робочого дня, а він ліниво потягується і нікуди не квапиться. Настав час перемогти час! Дізнайтеся 5 секретів управління часом.
  • Захистись від маніпуляції Маніпуляція повсюдно! Учителі, що помикають дітьми та вимагають гроші в батьків, маркетологи, які продають повітря, телебачення, що геть забуло про факти і давить тільки на емоції, політики, готові пообіцяти все в обмін на рейтинг і голоси виборців, безталанні артисти, які живуть за рахунок постійних скандалів. З людини намагаються зробити автомат, який реагуватиме цілком однозначним чином. Як не піддатися всьому цьому? Зберегти критичність і здоровий глузд? Свою власну думку? Самого себе? Робити те, що потрібне саме вам, а не комусь іншому? Знайти відповіді вам допоможе ця стаття!
  • Електронні петиції: що потрібно знати В інформдайджестах уже не раз згадувалось про електронні петиції. Та й чиновники не забувають сказати пару слів про їх значимість. Мовляв, електронні петиції — це дієвий спосіб донести до влади проблеми, бути почутим. Не вщухає активність із сучасного розміщення зауважень і пропозицій на офіційному сайті Голови держави. Чого тут тільки не зустрінеш! Дати добро на підвищення зарплат педагогам і медикам, повернути фіксований розмір надбавки за престижність праці педагогам. Трапляються і фантастичні рекомендації, наприклад, індексувати зарплату у прив’язці до курсу долара. Турбують громадян і життєві негаразди: ініціюють розміщення у держзакладах електронних терміналів «живої» черги, надання можливості дітям займатися спортом безкоштовно. Як підтримати петицію або розмістити власну? Читайте поради у статті.
  • Перелік професійних, міжнародних свят та пам’ятних дат у листопаді 2015 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше