Темы статей
Выбрать темы

Як ввести посади практичного психолога і соцпедагога у штат ПТНЗ

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Професійно-технічний навчальний заклад планує ввести до штатного розпису посади практичного психолога і соціального педагога. Як це правильно виконати, враховуючи нормативні приписи?

У п. 5 Типових штатних нормативів професійно-технічних навчальних закладів, затверджених наказом Міносвіти від 06.12.2010 р. № 1204 (далі — наказ № 1204), вказано: посади практичного психолога, соціального педагога вводяться в штатні розписи професійно-технічних навчальних закладів за умови наявності спеціалістів з фаховою освітою відповідно до Положення про психологічну службу системи освіти України, затвердженого наказом Міносвіти від 03.05.99 р. № 127 (далі — Положення № 127).

Нормативи чисельності практичних психологів і соціальних педагогів для різних типів навчальних закладів передбачені додатком до Положення № 127. У цьому додатку зазначено, що посади практичного психолога / соціального педагога в професійно-технічних навчальних закладах вводиться з розрахунку не більше однієї ставки на навчальний заклад за рахунок коштів загального фонду відповідного бюджету (для державних і комунальних навчальних закладів).

Також установлено: у випадках, коли посади, перелічені в зазначених нормативах, не можуть забезпечити належне функціонування навчального закладу, за рахунок можливостей місцевого бюджету та інших джерел, передбачених чинним законодавством, можуть бути введені додаткові посади практичних психологів і соціальних педагогів.

При цьому керівникам професійно-технічних навчальних закладів надається право у разі виробничої необхідності змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами для такого закладу, у межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватись лише у межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу (п. 2 наказу № 1204).

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше